TV: 16 såret da træt pilot troede Venus var et andet fly

Troede lysplet på himmelen var en fragtfly, der kom lige mod ham

En søvnig pilot fra Air Canada tog sidste år fejl af planeten Venus og et andet fly, da han sendte flyet til at styrtdykke med 16 tilskadekomne til følge.

Det viser en netop frigivet rapport fra Transportation Safety Board of Canada, der har undersøgt hændelsen, som fandt sted i januar 2011.

LÆS OGSÅ:

Se også: Hun overlevede flystyrtet som den eneste

Flyet - et Boeing 767 - var over Atlanten fra Toronto til Zürich, da piloten pludselig troede, at lyspletten foran ham var et andet fly og sendte flyet mod havoverfladen.

Rapporten viser nu, at piloten var træt, og det fly, han troede kom mod ham, var Venus.

LÆS OGSÅ:

Se også: Fire fly ramt af lyn

Der var 95 passagerer og otte besætningsmedlemmer om bord, og førstepiloten, der foretog den uheldige manøvre, var netop vågnet op desorienteret efter en lang lur.

'Førstestyrmanden tog først fejl af planeten Venus og et andet fly, men kaptajnen advarede igen om, at målet var i klokken 12-position (lige frem) og 1.000 fod under. Da førstestyrmanden så det modkommende fly, tolkede han dets position som værende ovenover med nedstigning mod dem. Han reagerede på den forestående kollission ved at presse styrepinden frem,' lyder det i rapporten.

LÆS OGSÅ:

Se også: Flypanik: Troede at 'mor' betød 'bombe'

Flyet faldt cirka 400 fod, før kaptajnen rettede op.

Syv måtte indlægges. Ingen af disse var iført sikkerhedsbælte, selv om skiltet var tændt.

LÆS OGSÅ:

Se også: Råbte 'bin Laden' og fik pilot til at vende om

Førstestyrmanden havde sovet i 75 minutter og ikke de maksimale 40 minutter, som flyselskabet tillod. Årsagen var blandt andet, at han havde små børn derhjemme, der forstyrrede hans søvn, skriver Daily Mail.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere