Fly lander sikkert efter 'bird strike'

Boeing 757 mistede kraft på højre motor efter at være fløjet ind i fugleflok

Et Boeing 757-200 fra Delta måtte vende om straks efter start, da man havde ramt en fugleflok.
Et Boeing 757-200 fra Delta måtte vende om straks efter start, da man havde ramt en fugleflok.

Et Boeing 757-200 fra Delta Airlines måtte vende tilbage til JFK-lufthavnen i New York ti minutter efter start, da det var blevet ramt af et såkaldt bird strike. Flyet var fløjet ind i en fugleflok, hvor en eller flere fugle var blevet suget ind flyets højre jetmotor.

- Flyet landede uden problemer, og motoren bliver undersøgt, og vi arbejder på at finde andre rejsemuligheder til passagererne, siger en talsmand for Delta til msnbc.com.

SE OGSÅ:

Kaptajn Morten Overgaard i et CRJ 200 fra canadiske Bombardier. Det har en marchhastighed på 516 knob svarende til 955 km/t. (Foto: Cimber Sterling) Danmark - 15. mar. 2012 - kl. 13:58 TV: Så galt kan det gå under turbulens

Det er endnu uklart, hvilke og hvor mange fugle der var tale om.

Det var et bird strike, der var skyld i, at kaptajn Chesley Sullenberger måtte nødlande en Airbus A320-214 i Hudsonfloden i januar 2009, hvor alle om bord mirakuløst slap med livet i behold.

SE OGSÅ:

Redningsveste kan være brugbare, når man nødlander på vand. Forudsat at flyskroget ikke splintres eller du puster den op inde i flyet og bliver fanget i en luftlomme, mens flyet synker. (Vidcap) Danmark - 20. mar. 2012 - kl. 10:03 TV: Hvor er faldskærmen når flyet styrter?

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere