Fem meningsløse turistattraktioner

Hvor skal du ikke tage hen i ferien? Her er en håndfuld turistattraktioner, du helst vil undgå

Der sker ikke så meget i Guipúzcoa i Spanien. Men så var der nogen, der fik en god idé ... (Privatfoto)
Der sker ikke så meget i Guipúzcoa i Spanien. Men så var der nogen, der fik en god idé ... (Privatfoto)

Der er faktisk ingen grænser for, hvad folk gør, for at lokke naive turister med velspækkede tegnebøger.

LÆS OGSÅ: De ti mærkeligste seværdigheder i USA

Men her er fem eksempler på attraktioner, du godt kan springe over på ferien. Nogle af dem giver sig selv, mens andre af uforklarlige årsager lokker horder af kamerabevæbnede turister hvert eneste år – som statuen Jeanneken Pis eller Lille Johns grav …

Rezola Cement Museum

Guipúzcoa, Spanien

Indrømmet, der sker ikke så meget i Guipúzcoa i Spanien. Men så var der nogen, der fik en god idé – til hvad, der MÅ være verdens kedeligste museum. Dedikeret til … cement!

Jo, du tænker sikkert også på den grå masse, som det man har bygget Ishøj af, og i Rezola Cement Museum kan du få syn for sagn. Her er interaktive moduler og meget mere. Ak nej. Et museum, hvor du kunne glo på maling tørre, ville sikkert være mere spændende!

Mitad Del Mundo

Ecuador

Alle lande, som krydses af ækvator, har gjort et nummer ud af det – men de færreste har gjort det lige så pompøst som Mitad Del Mundo. Her er både en lille pyramide, et museum og en tydelig rød streg, så du kan stå med et ben på hver halvkugle.

Der er bare et lille problem ... For man fik ikke regnet den helt præcist ud dengang i 1930'erne, da det hele blev opført, så Mitad Del Mundo ligger faktisk et par hundrede meter syd for der, hvor Ecuador rent faktisk deles af ækvator. Ups!

Statuen af John Harvard

Massachusetts, USA

Statuen af John Harvard er et af de største trækplastre på det berømte universitet. De besøgende har tradition for at kysse statuens fødder – hvilket er en temmelig dårlig idé, da de mandlige studerende af samme grund har en fast tradition med at pisse på John Harvards fødder, når de har været i byen.

Det er nu ikke det eneste problem.

Under statuen kan man læse, at den forestiller John Harvard, som grundlagde Harvard Universitet i 1638. Men faktisk blev Harvard grundlagt i 1636, og ikke af John Harvard ... Nå ja, og så forestiller statuen slet ikke John Harvard! Den blev først lavet lang tid efter hans død, og da man ikke havde nogle billeder af John Harvard, så fik skulptøren en tilfældig student til at sidde model …

Lille Johns grav

Hathersage, England

Robin Hood er en opdigtet figur (selv om historien tager udgangspunkt i en landevejsrøver, der huserede i Sherwood-skoven i sin tid).

Lille John er dog helt sikkert en figur, der med stor sandsynlighed aldrig nogensinde har eksisteret! Derfor er et besøg ved hans grav også enestående tidsspilde. Trods de mange fortællinger om tykkelsen på hans knogler (han var en meget stor mand, siges det).

Lokale historikere vil prøve at bilde dig ind, at de har bevaret Lille Johns bue, mens de overser det lille problem, at Lille Johns grav først blev opført små 750 år efter, at Lille John skulle være gået bort. Ikke desto mindre besøges graven af tusindvis af turister hvert år.

Jeanneken Pis

Bruxelles, Belgien

At Manneken Pis er blevet en turistattraktion bliver ikke mindre forbløffende, end når du rent faktisk har stået over for bronzeskulpturen af den tissende dreng, der med en højde som to mælkekartoner stillet oven på hinanden, kan få selv Den Lille Havfrue til at se stor ud.

En af historierne om den lille dreng var, at han hjalp med at slukke en ildebrand ved at tisse på den.

Hvad de færreste er klar over er, at Manneken Pis har en søster, der gjorde det samme (tissende børn er åbenbart en populær måde at slukke ildebrande på i Bruxelles).

Hvor Manneken Pis er lettere underholdende efter et par belgiske øl, er Jeanneken Pis lidt mere ovre i det sygelige, og af samme grund spærret inde bag en jernlåge i en sidegade. Men burde nok have overvejet en mur …

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere