Londons mest berømte biograf bliver luksushotel

The Odeon Leicester Square lukker og bliver ombygget til et Radisson Blu-hotel

The Odeon på Leicester Square.
The Odeon på Leicester Square.

Få biografer i verden er så ikoniske som The Odeon Leicester Square-biografen.

Men cineaster og andre celluloidnostalgikere må nu sige endegyldigt farvel til London-biografen, der i stedet bliver ombygget til et Radisson Blu Edwardian-hotel.

SE OGSÅ:

Pixie Lott har netop udgivet sit andet album 'Young Foolish Happy'. (Foto: Jakob Jørgensen) Udland - 11. nov. 2011 - kl. 08:09 Labre Lotts livlige London

Hotelgruppen lader vide, at man vil hyre et arkitekthold over de kommende måneder og så beslutte, hvordan den endegyldige ombygning skal foretages.

Men angiveligt vil man behandle de gamle bygninger med den 'yderste respekt for at skabe noget, byen kan være stolt af'.

LÆS OGSÅ:

Se også: Se Claires tips til London

The Odeon er blandt andet kendt for sine talrige glamourøse filmpremierer, hvor ikke så få filmstjerner gennem tiden har betrådt den røde løber.

Den blev bygget i 1937 og er den største enkeltlærredsbiograf i England med 1.683 sæder. Oprindelig var der næsten 2.000 sæder, men den blev ombygget for at skabe mere benplads til gæsterne.

LÆS OGSÅ:

Se også: De vil omdøbe Big Ben

Den første film, der blev vist, var i øvrigt ' Fangen på Zenda' med Ronald Colman, Madeleine Carroll og C. Aubrey Smith.

The Radisson Edwardian-gruppe har nu 14 hoteller i den engelske hovedstad efter at have fyret 200 millioner pund af i de seneste måneder, skriver Sydney Morning Herald.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere