Charterselskaberne: Alle gæster bragt i sikkerhed

Alle er blevet bragt op i tryghed i bakkerne langt fra de frygtede vandmængder

Lokale og turister på vej i sikkerhed. (Foto: AP)
Lokale og turister på vej i sikkerhed. (Foto: AP)

Opmærksomheden er i disse minutter i den grad rettet mod Thailand hos de danske rejsearrangører, der har hundredevis af danskere i de egne, der kan blive ramt af tsunamien.

- Der er rimelig kontrol på situationen. Alle vores gæster er blevet advaret via sms og er nu flyttet i tryghed op i bakkerne, oplyser direktør i Spies, Jan Vendeboe.

Danmarks største rejseselskab har 350 gæster i de berørte zoner - blandt andet Indien, Sri Lanka og Bali - og af dem 300 i Thailand, hvoraf de 286 befinder sig i Phuket.

LÆS OGSÅ:

Udland - 11. apr. 2012 - kl. 12:19 Evakueringen i fuld gang på thailandske hoteller

Man har lært meget af den seneste tsunami, og advarselssystemet har indtil videre virket.

- Meldingerne er, at folk først blev vældig nervøse over varslen, men at der nu er faldet ro på, siger Vendelboe til ekstrabladet.dk/ferie.

Gæsterne vil løbende blive orienteret på sms om situationen og følge de forholdsregler og instruktioner, der udstedes fra myndigheder og lokalbefolkningen.

- Vi håber, at folk kan vende tilbage til hotellerne, når faren er afblæst.

- Vi har naturligvis også haft folk på udflugter, og de er alle tilbage igen og er i lighed med dem på hotellerne bragt i sikkerhed, understreger rejsedirektøren.

Hjælp at de har prøvet det før
Og der er også styr på situationen hos Apollo.

- Vi er stadig i gang med at evakuere gæster på både Kao Lak og i Phuket, der dækker over Kata, Patong og Karong, oplyser kommunikationschef i Apollo, Rikke Koks Andreasen, til ekstrabladet.dk/ferie.

- Vi følger de thailandske myndigheders meldinger og naturligvis de internationale tsunamiadvarselscentre. Endnu ved ingen noget om omfanget med sikkerhed, men for at være på den sikre side, så evakuerer vi alle gæster på disse steder.

Apollo, der er landets fjerdestørste rejsearrangør, har cirka 100 danskere i området omkring Phuket og Kao Lak, og de har for mere end en time siden modtaget en sms om, at man straks skal kontakte personalet og følge deres instruktioner.

Også gæster på udflugter er blevet orienteret, oplyser Rikke Koks Andreasen.

LÆS OGSÅ:

Udland - 11. apr. 2012 - kl. 12:19 Evakueringen i fuld gang på thailandske hoteller

- Fordelen er, at de Thailandske myndigheder har prøvet det før. De har jo nogen erfaring med det. Det er naturligvis sørgeligt, at de har det, men sådan er det. Og det hjælper os nu.

- Situationen udvikler sig fra minut til minut og tilpasser aktiviteterne derefter. Vi har alle antenner ude, siger pressechefen.

Hvad gør I, hvis det er worst case scenario, og alle de lavtliggende hoteller bliver oversvømmet - hvor skal gæsterne overnatte?

- Det kan jeg ikke svare på. Men lige nu er de evakueret til et sted, hvor tsunamien ikke kan nå op. Og vi skal nok finde et hotel til dem, hvis det bliver nødvendigt. De får en seng at sove i.

- Det er jo fordelen ved at benytte sig af et rejseselskab, at du har et selskab i ryggen hele tiden, der hjælper alt det, de kan.

Star Tour opretter hotline

Star Tour har naturligvis også evakueret gæster i Thailand, oplyser salgsdirektør Stig Elling.

- Folk har været rigtig gode til at hjælpe hinanden.

Man har cirka 350 danskere i de berørte områder, og vurderingen er, at der i alt er omkring 2700 nordiske gæster i området.

Dog er der enkelte, som rejser rundt for sig selv i landet, som selskabet ikke kan få fat på. Desuden kan man heller få fat på to personer, der rejser rundt på Sri Lanka.

- Hvis en tsunami skulle ramme, har vi fly parat til at flyve ud med krisehjælp og psykologer, men jeg vil gerne understrege, at vi taler hvis, vi håber ikke, at det bliver nødvendigt, siger Stig Elling.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere