Faldos golf-paradis

Belek i Tyrkiet kan prale af hele 14 golfbaner inden for en radius af 15 kilometer

Golflegenden Nick Faldo har designet og anlagt den kombinerede skov- og parkbane, som i dag rangerer blandt Europas 100 bedste golfbaner. (Foto: Privatfoto)
Golflegenden Nick Faldo har designet og anlagt den kombinerede skov- og parkbane, som i dag rangerer blandt Europas 100 bedste golfbaner. (Foto: Privatfoto)

Rusten og forventningsfuld lander jeg i Antalaya-lufthavnen i Tyrkiet. 43 kilometer forude i Belek venter en forhåbentlig herlig uge med golf på flere forskellige baner.

Nu skal formen finpudses til en ny stor sæson, hvor den faste firebold i herreklubben skal lænses for deres lommepenge.

Valget af Tyrkiet som mål for denne golfrejse var ikke svært, for jeg har endnu ikke mødt en golfspiller, der ikke har udtalt sig i begejstrede toner om deres oplevelser i det store land.

For hvad lokker mere end sol og varme, farverige basarer, herlige badestrande, priser der er til at betale, en service i top – og så nogle af Europas bedste golfbaner.

Faldo-bane i top
Og efter en uge i Belek er min begejstring til et snarligt gensyn. Hvorfor? Fordi ingen steder i Europa får man så meget for pengene. Femstjernede luksushoteller og 14 golfbaner inden for en radius af bare 15 km – og med god plads, for i Tyrkiet er der kun registreret 5000 golfspillere.

LÆS OGSÅ: Golf i Tjekkiet

Jeg havde på denne matchtur bl.a. lejlighed til at spille Nick Faldo-banen Cornelia. Jeg har altid været Faldo-fan. Jeg har spillet flere af hans baner rundt om i verden, og efter at have spillet Cornelia her i Belek er min begejstring ikke blevet mindre. Det er en bane helt i topklasse og klart nr. et på min hitliste.

Måske fordi det var her, jeg noterede ugens bedste scores ... Men også fordi Cornelia, som kan spilles i tre sløjfer, kræver omtanke og er en udfordring for såvel lavhandicappere som højhandicappere.

All inclusive
Det blev en fantastisk uge, hvor svinget blev tunet om dagen, og ganen og smagsløgene kildret om aftenen på det femstjernede luksusresort Cornelia Diamond.

Hvem bifalder ikke udtrykket: Er det gratis? Så vil jeg gerne have to, tak! Her er konceptet all inclusive, og det skal tages bogstaveligt. Man føler virkelig, man er havnet i en verden fyldt med privilegier.

Udvalget i buffeten og på a la carte-restauranterne er stort og tilfredsstiller såvel madgrisen som vegetaren. Drinksene er farvestrålende med paraplyer og kommer – og slår – som haglbyger, og vil man hellere flade ud i et af de 571 luksusværelser og rækkehuse med udsigt til havet og flere pools, er roomservice også inkluderet i rejsens pris.

Der er således basis for liv og glade dage på hotellerne, men et godt råd: Kommer du til Belek udelukkende for at spille golf, så undgå sommermånederne juni, juli og august. Der er som i en bageovn med gennemsnitstemperaturer på den høje side af 30.

Ekstra Bladet var inviteret af Scanwaygolf/Tyrkieteksperten

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere