Drop daseriet - tag en vandretur på Gran Canaria

Snør støvlerne: Det spanske feriemekka rummer masser af bjergvandring i øens midte

Bjergene på Grand Canaria er et sandt eldorado for dig, der elsker af opleve naturen på nærmeste hold. I det fjerne ses øens nationalsymbol 'Roque Nublo'. Navnet betyder 'overskyet klippe', og det lever den godt 1700 meter høje monolit helt op til i dag.
Bjergene på Grand Canaria er et sandt eldorado for dig, der elsker af opleve naturen på nærmeste hold. I det fjerne ses øens nationalsymbol 'Roque Nublo'. Navnet betyder 'overskyet klippe', og det lever den godt 1700 meter høje monolit helt op til i dag.

Charterparadiset over dem alle har ikke kun varmt vejr og strande at byde på. Gran Canaria, der er kendt for paraplydrinks og charter-turister, der skal lufte deres vinterblege kroppe på øens sydkyst, har mange uberørte bjergtoppe at udforske.

Det 'rigtige' Gran Canaria
Den svenske vandreentusiast og guide Bjørn Westin viser Ekstra Bladet Ferie rundt i Gran Canarias i hårde, klippefyldte midte. Målet er at udforske vandring i stisystemerne 'Caminos Reales' i bjergene syd for byen Tejeda. For nu skal vi ifølge vores vandreguide se 'det rigtige Gran Canaria'.

LÆS OGSÅ: Smag på Gran Canaria

– Mange har en opfattelse af Gran Canaria som et sted, hvor man kun drikker paraplydrinks og ligger ved stranden. Men øen har så mange vandrestier for alle niveauer at byde på. Det vil tage meget lang tid at udforske alle stierne, siger Bjørn Westin, der udover at være vandreguide har boet på øen i tyve år.

800 km vandrestier
Bjørn Westin viser en vandresti, der går fra Mirador de Becerra til bjergbyen La Culata. Bjerglandskabet har et rødligt skær, hvor man kan betragte hårde klippeformationer og slukkede vulkaner. Herfra udfolder sig et sandt orgie af små og længere vandreruter, der strækker sig over 800 kilometer. På stien kan man se Gran Canarias mest kendte klippeblok ved navn 'Roque Nublo'.

Den 1732 meter høje monolit Roque Nublo betyder 'overskyet klippe'. På denne dag er klippen, som navnet antyder, omkranset af skyer. Men på en klar dag kan man se til både det nordlige og sydlige punkt af øen – og endda til Tenerife.

Ornitologers paradis
Den tidlige befolkning 'canarii'erne' anså monumentet som helligt. Det er nemt at nå den til fods på 12 minutter fra en ukompliceret sti fra en parkeringsplads. Men vi nøjes med at betragte den hellige klippe fra en af øens mange vandrestier.

Forandringen fra bjergene til kysten er stor.

LÆS OGSÅ: De fedeste børnesteder på Gran Canaria

På de cirka 1600 meters højde, som vi befinder os i, er det nødvendigt med en vindjakke. her er køligt og vejret er omskifteligt – stik imod det varme vejr ved kysten, som den solrige kanariske ø er begavet med året rundt. Vi går forsigtigt gennem landskabet med en vandrestav til at holde balancen på de ujævne stier. Men trods udfordringer som køligt vejr og et ujævnt terræn, er vandreturen på Gran Canaria utrolig sikker.

– Der er ingen farlige insekter eller slanger på øen. Men bjergene er et sandt paradis for ornitologer, forsikrer Bjørn Westin og fortæller, at man blandt andet kan se gribbe, ugler og falke baske rundt i bjerglandskabet.

Slut med gris
På stien er der mennesketomt, og vi er nu blevet introduceret til 'det rigtige Gran Canaria'. Væk fra den charterturisme på sydkysten, der blandt andet er centreret om Puerto Rico til Playa del Inglés.

Sidstnævnte by er særligt kendt for de legendariske grisefester i Casa Antonio, der sluttede brat, da den håndkyssende Don Antonio valgte at gå på pension i 2006.

Men en smule turisme ses også i bjergene, da vi vender tilbage til landevejen. På vej ned fra bjergene ser vi flere turistbusser svinge rundt i de nylagte, snørklede landeveje.

Ekstra Bladet var inviteret af Den Spanske Stats Turistbureau i Danmark.

1 af 2 Tilbage ved kysten er temperaturerne på den sjove side af 25 grader. Tid til at nyde solnedgangen efter en dags oplevelser i bjergene.
2 af 2 Bjergene på Grand Canaria er et sandt eldorado for dig, der elsker af opleve naturen på nærmeste hold. I det fjerne ses øens nationalsymbol 'Roque Nublo'. Navnet betyder 'overskyet klippe', og det lever den godt 1700 meter høje monolit helt op til i dag.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere