Pas på vægten, stewardesse!

Ryanairs kabinepersonale skal holde øje med figuren. Ethvert ekstra kilo koster penge i form af brændstof

Det er godt for forretningen på mere end en måde, når stewardessen holder vægten. (Foto: Colourbox.com)
Det er godt for forretningen på mere end en måde, når stewardessen holder vægten. (Foto: Colourbox.com)

- Vi sparer på udgifterne, hvor det er muligt. Og ændringerne vil resultere i en betydelig vægtreduktion, fortæller Ryanair-bossen Steve McNamara.

Flyselskabet har før vist, at de er villige til at gå langt for at sænke omkostningerne på flyveturene, og der har da også været fremsat kontroversielle (og måske ikke helt reelle) forslag om at blandt andet spare flytoiletterne væk eller at afkræve betaling for at benytte samme.

LÆS OGSÅ:

Ryanair vil opdrage deres kunder til at tisse af, inden de flyver med selskabet.(David Precious/flickr) Ferie Otte kroner for en tissetår

- Vi har også overvejet at fjerne armlæn, men droppede det.

LÆS OGSÅ:

Det irske lavprisselskab er blevet Europas største på rekordtid. Midlet har været besparelser overalt. (Foto: AP) Rejsetips Ryanair vil fjerne flytoiletter

- Og så opfordrer vi kabinepersonalet til at passe på figuren - motiveret af den årlige Ryanair-kalender, tilføjer McNamara.

LÆS OGSÅ:

Denne annonce gik klart over stregen, mente mange. Herunder The Guardian, der siden undskyldte, at man havde bragt den i avisen. (Foto: Ryanair.com) Rejsetips Sexet stewardesse hiver ned i trusserne

Han hentyder naturligvis til den årlige velgørenhedskalender, hvor 12 Ryanair-stewardesser smider tøjet. En for hver måned.

LÆS OGSÅ:

Her ses Ryanair-boss Michael O'Leary i godt selskab med selskabets stewardesser. Rejsetips Sexede stewardesser smider tøjet

Men det er ikke nok. Også flymagasinet skal slankes. Det bliver fremover trykt på A5-papir i stedet for A4, ligesom man også skal finde menuen i 'Let's Go with Ryanair'.

Det vil angiveligt slanke flyet så meget, at man vil spare tusinder af pund og reducere selskabets trykomkostninger med et millionbeløb.

Også mængden af isterninger om bord skal reduceres, ligesom det er tilfældet for både madvogne og sæder, skriver Telegraph.co.uk.

LÆS OGSÅ:

Ferie Kabinepersonale på tvungen slankekur

Skraldespande og magasinholdere ryger ud, og glas på første klasse skiftes ud med plastic.

Og så har man også leget med ideen om at lade passagerer betale efter vægt. Et forslag som ingen andre flyselskaber har turdet røre ved.

LÆS OGSÅ: Vi vil betale flybilletter efter vores vægt

Ryanair er naturligvis ikke det eneste flyselskab, der forsøger at spare penge ved at gøre maskinerne lettere. I 2008 fjernede Air Canada redningsvestene og erstattede dem med lettere genstande, der kunne holde folk flydende - men kun på de flyvninger, der ikke var i nærheden af kysten. Det bliver med andre ord ikke aktuelt i et land som Danmark.

LÆS OGSÅ:

Der bliver stadig flere overvægtige, samtidig med at den globale lufttrafik er i hastig vækst. Det betyder, at alle flyselskaber er nødt til at have en klar politik på området. (Modelfoto: Colourbox.com) Udland For fed til at flyve

Ryanair agter dog ikke at indføre brændstoftillæg, som det er tilfældet for flere andre selskaber.

- Brændstof er en del af rejsen - du kan ikke flyve passagerer nogen steder hen uden. Vi vil hellere reducere udgifterne og tage os betalt for andre ydelser.

1 af 2 Her 2010-kalenderen. Allerede dengang syntes stewardesserne ikke at have mange overflødige kilo på kroppen ...
2 af 2 Det er godt for forretningen på mere end en måde, når stewardessen holder vægten. (Foto: Colourbox.com)
0 kommentarer
Vis kommentarer