Er du til stewardesseuniformer?

Mandlig samler har mere end tusind uniformer fra næsten ethvert flyselskab, verden har set. Se dem alle her

De kvindelige hovedrolleindehavere i den nu droppede tv-serie 'Pan Am' viser, hvordan luftfarten i 1960'erne var forbundet med glamour og flirt.
De kvindelige hovedrolleindehavere i den nu droppede tv-serie 'Pan Am' viser, hvordan luftfarten i 1960'erne var forbundet med glamour og flirt.

Jaja, nu tænker du nok på noget lummert, når du ser ordet 'stewardesseuniform'. Men det skal du prøve at lade være med og i stedet betragte en sådan som et modefænomen.

LÆS OGSÅ:

Der er mange fordomme om stewardesser og piloter. Men hvad siger piloten til dem? (Vidcap) Danmark TV: Hvad synes piloten om de sexede stewardesser?

Det har Cliff Muskiet gjort siden begyndelsen af 1980'erne, og han har nu samlet over 1.000 af slagsen.

Der er alt fra Pan Ams elegante blå sæt fra 1960'erne til en kort gul sag fra Hughes Airways i 1970'erne.

LÆS OGSÅ:

Du kan se disse dejlige damer endnu en gang på TV3 Puls. Men der kommer med al sansynlighed ikke flere afsnit. Trods fine anmeldelser har 'Pan Am' ikke tiltrukket ret mange seere hverken i USA eller herhjemme. (Foto: Viasat Press) Udland Pan Am går ned - igen

- Jeg elsker fly og alt, der hører med. Når jeg tænker på et fly, tænker jeg automatisk på en stewardesse. Når jeg tænker på en stewardesse, tænker jeg automatisk på en uniform. Når jeg tænker på en uniform, så vil jeg have den, siger Cliff til CNN Go.

LÆS OGSÅ:

Vi kan ikke bringe de omstridte billeder. Så I må i stedet bruge fantasien og eventuelt ihukomme denne scene fra spoof-klassikeren 'Højt at flyve'. (Foto: Paramount) Udland Cockpit-sex tvinger flyselskab til at tænke nyt

Han arbejder til daglig som - surprise - steward hos KLM Royal Dutch Airlines, og han får ofte tilbud om at vise samlingen frem ved store industrimesser og udstillinger.

Se entusiastens mere end 1.000 uniformer på uniformfreak.com.

- Du kan se moden ændre sig gennem årene. Jeg elsker 1970'ernes psykedeliske farvekombinationer og mønstre: Gul, rød, lilla, grøn, hvid og blå. Alle farver blev brugt, og alt var muligt.

LÆS OGSÅ:

Denne annonce gik klart over stregen, mente mange. Herunder The Guardian, der siden undskyldte, at man havde bragt den i avisen. (Foto: Ryanair.com) Rejsetips Sexet stewardesse hiver ned i trusserne

Selv om mange af os tænker, at uniformer er tidløse, så er stewardesseuniformer lige som al anden beklædning tæt forbundet med tidens mode.

LÆS OGSÅ:

En sød stewardesse fra Virgins reklamevideo. (Vidcap) Udland De lækreste stewardesser er jomfruer

Og topdesignere som Giorgio Armani, Nina Ricci og Christian Lacroix har designet uniformer til henholdsvis Al Italia, Cathay Pacific og Air France. Og uniformentusiasten mener, det er vigtigt, at uniformen afspejler flyselskabets værdier.

LÆS OGSÅ:

Her en reklame for Czech Airlines fra 1950'erne. Udland Stewardessen som afklædningsdukke

Cliuff Muskiet fremhæver således Iberia og Japan Airlines-uniformerne fra 1970'erne, mens Emirates' nuværende ganske vist beskives som 'vestlig og i en forfærdelig farve'.

LÆS OGSÅ:

Udsigten fra Burj Khalifa – verdens højeste bygning – er vanvittig. Højhuset til venstre har 65 etager ... Udland Besøg bindegale og dragende Dubai

- Men omvendt er den røde hat med sløret fængende. Sløret er den nationale identitet lige som farven på uniformen: Beige er sandets farve, siger samleren.

1 af 4 Han har nmaturligvis også flere SAS-uniformer i samlingen - blandt andet denne sommeruniform fra perioden 1967-1983. (Foto: Uniformfreak.com)
2 af 4 Kort gul nederdel hos Hughes Airways i 70'erne.
3 af 4 Her er serveringsuniform fra spanske Iberia fra perioden 1972 - 1977.
4 af 4 De kvindelige hovedrolleindehavere i den nu droppede tv-serie 'Pan Am' viser, hvordan luftfarten i 1960'erne var forbundet med glamour og flirt.
0 kommentarer
Vis kommentarer