Læserrejse: Indiens perler

Besøg hellige køer, gigantiske paladser og frække templer i det enorme land

Et sted, du ikke må gå glip af, når du besøger Indien, er Taj Mahal - en af verdens mest imponerende bygninger. (Foto: Søren Neergaard)
Et sted, du ikke må gå glip af, når du besøger Indien, er Taj Mahal - en af verdens mest imponerende bygninger. (Foto: Søren Neergaard)

Indien er hele Asien i ét land.

Her oplever du det pragtfulde, farverige kaos, de store landskaber, de travle og summende byer og nogle af verdens mest betagende kulturskatte.

Tre af verdens store religioner er skabt her – hinduismen, buddhismen og sikhismen, og i det hele taget er landet med over en milliard indbyggere en stor, fascinerende blanding af forskellige kulturer, religioner og livsstile.

Som læser af Ekstra Bladet Ferie får du nu mulighed for at rejse rundt i det enorme land med dansk rejseleder og helpension til en favorabel pris.

I ni dage oplever du alt fra hellige køer på gaderne, storslåede paladser og templer – visse med særdeles erotiske motiver – og ikke mindst de mange, spændende folkefærd rundt omkring i Indien.

Rejsen dag for dag

Dag 1. København/Billund-Delhi

Dag 2. Delhi. Byrundtur

Få byer har været bygget, forsvaret, erobret, plyndret, brændt, forladt og genopbygget så mange gange som Delhi, der for længst har eksisteret i 3000 år. Byen indeholder både den enorme fattigdom og en stor del af den rige elite, som også er en del af Indien.

Vi ser blandt andet præsidentens palæ og den prægtige Jama-moske, det tog 5000 mand seks år at bygge. Og transporten rundt i byen foregår naturligvis med rickshaw.

Dag 3. Delhi-Gwalior. Borg og templer

Tidligt om morgenen hopper vi på et tog og kører fire timer til byen Gwalior.

Her besøger vi blandt andet den lokale borg, der blev bygget i år 900. Selve borgen er tre kilometer lang og op til en kilometer bred flere steder, og på bedste middelaldervis er den omgivet af en tyk, ti meter høj mur.

Dag 4. Gwalior-Khajuraho

En afslappende dag med bustur til byen Khajuraho, hvor du kan gå en dejlig tur, når vi er ankommet om eftermiddagen.

Dag 5. Khajuraho. Hinduistiske og jainistiske templer

Khajuraho har Indiens største gruppe af hinduistiske og jainistiske templer fra middelalderen, som især er berømt for deres erotiske skulpturer. De smukke templer findes på UNESCO's liste over verdens kulturarv.

I dag eksisterer der stadig en masse ubesvarede spørgsmål om, hvorfor disse templer blev bygget på et så øde sted.

Dag 6. Khajuraho-Orchha. Byvandring til tre paladser

Orchha er kendt for sine flotte paladser. Vi får mulighed for at besøge: Jehangir Mahal, et imponerende kompleks som tilbyder en fantastisk udsigt ud over det omkringliggende landskab og dets arkæologiske museum, Raj Mahal med smukke vægmalerier og Raj Praveen Mahal.

Orchhas templer, som stammer fra det 16. århundrede, er stadig i brug den dag i dag og bliver besøgt af flere tusinde tilhængere hvert år. Hvis tiden tillader det, kan vi gå den ene kilometers vej til Ram Raja-templet. Dette tidligere palads er kendt for sine sylespidse spyd.

Dag 7. Orchha-Agra

Denne dag bruges på transport til byen Agra, der tidligere var hovedstad i Stormogulernes Rige.

Dag 8. Taj Mahal og Agra

Vi besøger Agra Fort, før et af turens helt store højdepunkter: Taj Mahal.

Stormogulen Shah Jahan opførte Taj Mahal som gravmausoleum over sin yndlingshustru Mumtaz Mahal, der døde i barselssengen. Mausoleet, der er anlagt på en fire meter høj sokkel, er bygget i 1632-47 i persisk stil og omgivet af fire slanke minareter. Det står i tindrende hvid marmor og er dekoreret med millioner af halvædelstene.

Om aftenen tager vi med tog tilbage til Delhi.

Dag 9. Delhi-København/Billund

1 af 2 Man kan lære meget af at besøge et tempel, for eksempel kan du blive kama sutra-ekspert. (PR-foto)
2 af 2 Et sted, du ikke må gå glip af, når du besøger Indien, er Taj Mahal - en af verdens mest imponerende bygninger. (Foto: Søren Neergaard)
0 kommentarer
Vis kommentarer