Nu skal du betale for håndbagagen

Og nej, tro det eller ej. Det er ikke hos RyanAir

Når man skal betale gebyr for håndbagagen, må man spare andre steder. Måske på påklædningen? (Foto: Colourbox.com)
Når man skal betale gebyr for håndbagagen, må man spare andre steder. Måske på påklædningen? (Foto: Colourbox.com)

Over alt på kloden sidder der driftige flyselskabsbosser, der regner sig frem til, hvordan der kan tjenes penge i en branche med stadig mere konkurrence.

Så mens grundprisen på en billet ikke må stige for ikke at skræmme passagererne over til andre selskaber, så er man nødt til at bevæbne sig med det gamle trick, vi passagerer kender under navnet 'gebyrer'.

LÆS OGSÅ:

Det kan blive en særdeles dyr affære, hvis du ikke checker kufferten ind online. (Foto: Colourbox.com) Rejsetips Nu koster det 900 kroner at checke bagage ind

Der er gebyrer for indchecket bagage, for frit sædevalg, for at boarde maskinen først, for ekstra benplads, for at sidde ved nødudgangen, for at medbringe skiudstyr, for at betale med kreditkort ... og ja, find selv flere.

Men endnu er det først gang, redaktionen har hørt om et flyselskab, der har ført ideen om at tage penge for at medbringe håndbagage ud i livet.

LÆS OGSÅ:

Så enkelt kan det siges. (Foto: Air Transport Association) Rejsetips Ved at brække dig over flyskatter?

Således begynder det Las Vegas-baserede lavprisselskab Allegiant Air per 4. april at afkræve dig penge, hvis du har noget i hånden, når du entrer flyet.

Beslutningen har været undervejs siden sidste forår, og nu tager man så skridtet fuldt ud.

LÆS OGSÅ:

Det kan være ualmindeligt frustrerende at stå tilbage med et endeligt beløb på 2200 kroner, når den oprindelige pris blot var 1400 kroner. (Foto: Colourbox.com) Rejsetips Flyselskaber scorer kassen på gebyrer

Der er endnu ikke udsendt en oversigt over de præcise beløb, men hvis man ikke først tilkøber håndbagagemuligheden ved billetkøbet, skal man betale omkring 35 dollar (195 kroner) i lufthavnen.

Gør man det på forhånd er prisen mellem 15 og 29 dollar (83 og 161 kroner).

LÆS OGSÅ:

Togrejsen kan også byde på fantastiske udsigter. (Foto: Colourbox.com) Rejsetips 13 gode grunde til at rejse med tog

Der er dog ingen planer om at indføre håndbagagegebyr hos Norwegian, der er Skandinaviens største lavprisselskab.

- Det har vi slet ikke overvejet. Foreløbig mener vi, at håndbagagen skal være en integreret del af rejsen, oplyser informationschef i Norwegian, Lasse Sandarken-Nielsen, til ekstrabladet.dk/ferie.

LÆS OGSÅ:

Ovenstående eksempel viser, at easyJet og Norwegian som udgangspunkt er billigere end Air France på en returrejse til Paris. Tager man i stedet højde for gebyr for bagage og sædereservation, samt gebyr for betaling med kreditkort, bliver Air France billigst, mens easyJet bliver dyrest. Som udgangspunkt var Air France ca. 100 kroner dyrere pr. billet end den billigste konkurrent. Men slutfacit bliver i stedet, at Air France er omkring 200 kroner billigere, når de forskellige gebyrer og tillæg er indregnet. Udland Find den billigste flybillet med ny gebyrberegner

Han tør ikke heller ikke spå om, hvorvidt vi i fremtiden vil se flere flyselskaber, der går Allegiant Air i bedene, men blot tale for egen regning.

- Vi har i hvert fald ikke vurderet noget konkret endnu, lyder det fra oppe fra Norge.

0 kommentarer
Vis kommentarer