TV: Danske backpackere vidner til bestialsk bryllupsceremoni

Advarsel - Stærke billeder! Dansk kærestepar fik voldsom oplevelse under stammebryllup i Thailand, hvor gris blev tæsket til døde

Jonas Søndergård Thomasen og Line Emtekjær er netop vendt hjem fra fem ugers rejse i Thailand. De føler sig berigede af opholdet hos Karen-folket, men at se en gris blive tæsket til døde var en stærkt ubehagelig oplevelse. (Privatfoto)
Jonas Søndergård Thomasen og Line Emtekjær er netop vendt hjem fra fem ugers rejse i Thailand. De føler sig berigede af opholdet hos Karen-folket, men at se en gris blive tæsket til døde var en stærkt ubehagelig oplevelse. (Privatfoto)

Rigtig mange unge danskere rejser til Østen for at møde fremmede folkefærd og lære mere om deres sæder og skikke.

Og nogle af dem, der fik mere med hjem, end de havde regnet med, var kæresteparret Jonas Søndergård Thomasen (22) og Line Emtekjær (20) fra Holstebroegnen.

For under deres nylige rejse i Thailand blev parret venner med et medlem af junglestammen ' Karen Hill Tribe', og de blev inviteret med til nevøens bryllup nær grænsen til Burma/Myanmar.

LÆS OGSÅ:

Forøg sexlysten med abehjerner og tyrenosser

- Vi føler os meget priviligerede, siger Jonas Søndergård Thomasen om oplevelsen, der blandt andet resulterede i, at de boede ude i junglen i seks dage.

Men hvad de slet ikke havde regnet med, var bryllupstraditionerne, der blandt andet foreskriver, at der skal slagtes fire grise og en ko. Ved et dansk bryllup har mange dyr som regel også måttet lade livet forud for serveringen. Men aldrig under påsyn af bryllupsgæsterne.

Og aldrig på så bestialsk vis som i klippet foroven.

Her tager en person fra stammen en stor, tyk trækølle og hamrer den oven i hovedet på grisen. Ikke en, to eller fire gange. Men hele ni gange, før dyret dør.

LÆS OGSÅ:

Inez viser bæstet frem

- Det var en hård måde at se et dyr miste livet på. Line lukkede øjnene, hver gang de ramte grisen i hovedet med køllen. Men desværre vidste folket ikke bedre, og de havde nok gjort det på den måde i mange hundrede år.

- Når man så sig omkring, gav det også meget god mening, at de for eksempel ikke lige havde en boltpistol eller et gaskammer, som vi har herhjemme.

- Min teori er, at det blev gjort på den måde, fordi blodet senere blev brugt i en ret. Så i stedet for at skære halsen over og miste alt blodet, var det deres bedste alternativ, fortæller Jonas Søndergård Thomasen. '

LÆS OGSÅ:

Camerouns elefanter dræbes af krybskytter

Selve retten blev til ved at kødet blev hakket til fars. Herefter iblandede de grisens blod (de lavede det også med oksekød), indtil det til sidst var helt rødt hakkekød. Til sidst tilsatte man forskellige urter, og så blev det spist med ris til.

- Det smagte meget underligt. Og vi havde da også mange mærkelige smagsoplevelser bestående af blandt andet råt svine- og oksekød, kogt komave, grillet grisetarm, grillede firben, frøer, insekter og græshopper.

- Karen-folket ser det som meget uhøfligt at sige nej, når de tilbyder en noget, og vi føltye os nødsaget til at spise det vi blev tilbudt for at gøre et godt indtryk på stammen.

- Men det var fint nok. Det var en oplevelse udover det sædvanlige, beretter den 22-årige mand fra Jylland.

LÆS OGSÅ:

Spis hvepselarver, edderkopper og myreæg og red miljøet

Han tilføjer i øvrigt, at bryllupsceremonien varede i tre dage, og at man kogte fire grisehoveder, som man spiste på sidstedagen.

- Hjernemasse, øjne og det hele. Intet gik til spilde, når de lavede mad. Det er i mine øjne en god filosofi og noget, vi kunne lære af herhjemme.

Har du også en særligt ubehagelig, spændende, fascinerende, overraskende eller morsom rejsevideo, du ønsker at dele med os, så send en kort beskrivelse af den samt dit navn, adresse og telefonnummer til rejser@eb.dk - send IKKE videoen med i første omgang, men gerne et stillbillede.

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.