Soluna Samay trækker danskerne til Azerbaijan

Stor stigning i antallet af danske hotelsøgninger i Baku forud for Europæisk Melodi Grand Prix 2012

Den danske vinder, Soluna Samay, der med sangen 'Should've Known Better'. (Foto: René Schütze/Polfoto)
Den danske vinder, Soluna Samay, der med sangen 'Should've Known Better'. (Foto: René Schütze/Polfoto)
Følg Ferie

Kun de allerfærreste danskere har været i Azerbaijan. Men det bliver der måske snart lavet om på, idet Europæisk Melodi Grand Prix 2012 i maj afholdes i landets hovedstad, Baku.

Den danske deltager med det mindst lige så eksotisk klingende navn, Soluna Samay, vandt det danske Melodi Grand Prix med sangen 'Should’ve Known Better' og overhalede dermed overraskende forhåndsfavoritterne Christian Brøns og Patrik Isaksson.

LÆS OGSÅ:

Soluna på charmetur for 12 point

Og den yndige unge vinder er tilsyneladende så populær, at danskerne er nummer to på listen over nationaliteter, der har søgt efter hoteller i Baku.

Altså sammenlignet med samme periode sidste år.

LÆS OGSÅ:

Soluna Samay bibeholder intimiteten

Babushka, Babushka
En opgørelse fra Hotels.com viser således, at søgningerne er steget med hele 400 procent kun overgået af Rusland med 688 procent.

- Azerbaijan er ikke danskernes foretrukne rejsedestination. Men det Europæiske Melodi Grand Prix er en god anledning til at opleve det spændende land og samtidig støtte op om Soluna Samay, der skal repræsentere Danmark ved Grand Prix’et i år. På vores danske hjemmeside har vi siden det danske Melodi Grand Prix i januar oplevet en klart stigende interesse for Baku blandt danskerne, siger Yvonne Bonanati, PR-manager i Hotels.com.

LÆS OGSÅ:

Diktaturstat skræmmer ikke DMGP-vinder

De russiske finalister er også fundet. De hedder Buranovskiye Babushki og består som navnet antyder af bedstemødre, seks i alt, hvoraf flere er over 70 år. De skal repræsentere Rusland med festsangen 'Party For Everybody'.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind