Krydstogtskibe åbne for rundvisninger

Ny rundvisning om bord på cruiseskibe - mod ekstra betaling

Se udsejlingen fra Venedig fra skibets kommandobro – et af de nye tilbud fra flere rederier. (Foto: Colourbox)
Se udsejlingen fra Venedig fra skibets kommandobro – et af de nye tilbud fra flere rederier. (Foto: Colourbox)

Der er ikke mange gratis glæder ud over maden, underholdning og aktiviteter, når du først er blevet lokket med på et krydstogt. Drinks og vine til maden inklusive 15 procent med mere i drikkepenge er en fed indtægtskilde for rederierne.

Mere vil have mere, så for at score yderligere gevinst fra passagererne har flere rederier været i tænkeboks, blandt andre Cunard Line og Celebrity Cruises.

Det har udmøntet sig i, at områder, hvor der tidligere har været 'adgang forbudt' for skibenes gæster, nu bliver åbnet for rundvisning – naturligvis mod ekstra betaling. Det drejer sig om maskinrum, lagerrum, køkkener, back stage på teateret, besætningens messe samt på broen, hvor kaptajnen endog stiller sig til rådighed for gruppebillede.

LÆS OGSÅ: Lækker dame med fine fornemmelser

Fotos med kaptajnen tages normalt kun på såkaldte dage med 'kaptajnens middag', hvor gæsterne i galla står i lange køer for at få et håndtryk samt foto med kaptajnen inden middagen. Denne seance foregår på alle krydstogtskibe.

Se Venedig fra broen
– Med det nye tiltag åbner vi mulighed for at gæsterne for eksempel kan følge udsejlingen fra broen gennem Grande Canale i Venedig. Vise dem, hvad der foregår bag facaden på et skib, som jo er et helt lille samfund. Nu kan de få et indblik i, hvordan mandskabet arbejder og lever, når vi er til søs, fastslår Ellen Stebekk.

Pakken til rundvisning kaldes 'Celebrity's inside Access', der igen er delt op i 'See How it's Done Tour' og 'The Bridge Sail Away Experience', kan købes som bord på krydstogter med rederiernes skibe. Prisen kendes endnu ikke.

Efter hvad Ekstra Bladet Ferie erfarer, er der ikke den store begejstring blandt officerer og øvrige besætningsmedlemmer over det nye tiltag.

Det er muligvis også et spørgsmål om forsikring, hvis gæster kommer til skade på områder, der ikke normalt er omfattet forsikringsbestemmelserne.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen