Her er verdens dyreste krydstogt

Regn ikke med at få råd, selv om du sælger huset

Om bord på Silver Whisper får du det ultimative krydstogt. Hvis altså du har råd.
Om bord på Silver Whisper får du det ultimative krydstogt. Hvis altså du har råd.

I disse tider kan det lade sig gøre at få krydstogter til spotpriser. Det er ikke kun Costa Concordia-ulykken, der spiller ind. For også urolighederne i Egypten, Syrien og til dels også Grækenland påvirker særligt de amerikanske turister.

Og da flere rederier samtidig har øget kapaciteten på Deluxe-markedet - eksempelvis har Seabourn på tre år øget med 220 procent - er der rigtige gode handeler at gøre.

LÆS OGSÅ:

Se også: Ti skønne minicruises

- Den økonomiske krise har også kunne mærkes inden for Deluxe-segmentet, men på den måde at gæsterne booker tættere på afrejse. Før bookede man tidligt, men for at undgå at der blev udsolgt.

LÆS OGSÅ:

Se også: På kummerligt krydstogt med Kim Jong-il

- Nu forventer man, at priserne bliver lavere og afventer. Og på de almindelige større standardskibe udgør drikkepenge samt salg af drinks m.v., en meget væsentlig del af økonomien. Derfor kan det betale sig at flyde skibene op, uanset om man giver de sidste senge væk gratis. Der er meget simpelt. Hvis skibene ikke bliver fyldt, taber rederiet omsætning om bord, og besætningen får lavere lønninger på grund af færre drikkepenge, fortæller Jesper Boas Smith fra Bella Vista Travel.

LÆS OGSÅ:

Se også: Titanic-krydstogt til halv pris

Men der findes altså krydstogter så luksuriøse, at de ikke er påvirket af hverken finanskriser eller uroforskrækkede amerikanske pensionister.

Således kan du opleve den ultimative dekadence på Silver Whisper fra Silversea Cruises, der stævner ud fra Los Angeles i januar 2013 og i løbet af 115 dage besøger 28 lande - heriblandt Fransk Polynesien, New Zealand og Australien.

LÆS OGSÅ:

Se også: Ohøj - her har vi nybegyndere

Og prisen per par? 1,49 millioner australske dollar - altså knap 8,9 millioner danske kroner. Her slipper du med andre ord for at mængde dig med almuen.

Men så bliver du også hentet på dit hotel eller dit hjem i helikopter og fløjet til en international lufthavn, hvor menuen står på Beluga-caviar til 35.000 kroner per kilo.

LÆS OGSÅ:

Se også: Fem skønne spa-krydstogter

Herefter foregår turen til L. A. i en privat business-jet med mahognipaneler og guldbelagt badeværelse. Maden om bord tilberedes naturligvis af en Michelinstjerne-belønnet kok, der sørger for en overdådig ti-retters menu.

Om bord i Royal Suite på Silver Whisper har man to badeværelser, to soveværelser, et spiseområde og to balkoner.

LÆS OGSÅ:

Se også: Tag børnene med på krydstogt

Men før du overhovedet stikker til søs, bor du fire dage på det ikoniske Berverly Wilshire Hotel i Berverly Hills (og efter det hårde krydstogt hviler du ud i fire nætter i en villa med seks soveværelser i Miami).

- Vi har lyttet til, hvad nogle af vores mest krævende kunder ønsker sig i ferien, og vi har skabt det mest eftertragtede feriekrydstogt i verden, siger direktør for Six Star Cruises, Mal Barritt.

LÆS OGSÅ:

Se også: Stor guide: Krydstogt for begyndere

Er du en sølle fattigrøv kan du også komme med på skibet ved at bo i en Ocean View Vista Suite for ynkelige 268.000 kroner per person i et dobbeltværelse, oplyser Sydney Morning Herald.

1 af 2 Et kig ind i Royal Suiten, der som navnet antyder, er god nok til selv de kongelige.
2 af 2 Om bord på Silver Whisper får du det ultimative krydstogt. Hvis altså du har råd.
0 kommentarer
Vis kommentarer