Piloter falder i søvn i cockpittet

43 procent af britiske piloter er faldet si søvn på jobbet

Det er et krævende job at være pilot. Og det kræver, at man er helt på mærkerne. Men hele 43 procent af de adspurgte britiske piloter erkendte, at de var faldet i søvn på jobbet. (Foto: Colourbox.com)
Det er et krævende job at være pilot. Og det kræver, at man er helt på mærkerne. Men hele 43 procent af de adspurgte britiske piloter erkendte, at de var faldet i søvn på jobbet. (Foto: Colourbox.com)

Skræmmende 43 procent af alle piloter i Storbritannien er faldet i søvn i cockpittet. Det viser en undersøgelse foretaget blandt 500 medlemmer af British Airline Pilots Association.

LÆS OGSÅ:

Se også: Luftdrama: Pilot overfaldet på passagerfly

Og det bekymrer naturligvis organisationen, at konsekvensen af den europæiske luftfartsmyndighed European Aviation Safety Agencys arbejde for at skabe ens regler for alle 27 medlemslande, kan resultere i endnu mere søvnige piloter.

Et af problemerne for piloterne er ifølge Rob Hunter, talsmand for BALPA, at piloterne frygter at blive straffet, hvis de klager over træthed.

LÆS OGSÅ:

Piloter har meget at se til, når flyet er i luften. Alligevel mener tre ud af 100, at de holder deres ... i hånden. (Foto: Colourbox.com) Udland - 1. feb. 2012 - kl. 13:41 Hvad holder en pilot i hånden?

- Vi får ofte breve, hvor piloterne føler, at processen med at sige fra er mere trættende for piloten end den faktiske flyvning. Derfor bliver det en bedre løsning at udholde trætheden end at melde den.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er sitet for flynørder og folk med flyskræk

De britiske luftfartsmyndigheder har nogle af verdens strengeste krav til piloterne, der højst må arbejde 16 timer og 15 minutter. De er under pres fra EU, der vil have, at piloterne skal kunne arbejde op til 20 timer i træk. Og plus den tid, det tager at komme i gang, betyder det, at en pilot kan være i gang i op til 22 timer.

LÆS OGSÅ:

Se også: Ups! Passagerer fik at vide at flyet ville styrte i havet

Men overordnet er britiske Civil Aviation Authority tilfredse med det ny forslag om harmnisering af reglerne. For det vil i de fleste tilfælde forbedre sikkerheden.

- Det vil øgesikkerhedsniveauet i mange lande, hvor der er mindre sikkerhed i forbindelse med pilottimer, siger en talsmand til Telegraph.co.uk.

0 kommentarer
Vis kommentarer