22 krydstogtpassagerer berøvet i Mexico

Væbnede røvere stoppede bus med krydstogtpassagerer

Det 290 meter lange Carnival Splendor har plads til godt 3.000 passagerer. (Foto: Flickr.com)
Det 290 meter lange Carnival Splendor har plads til godt 3.000 passagerer. (Foto: Flickr.com)

De senere års voldsomme narkoopgør i Mexico har fået flere amerikanske krydstogtselskaber til at droppe landgangene i landet, der flere steder er stærkt afhængig af indtægterne fra netop amerikanske turister.

Men tusindvis af krydstogtpassagerer kommer stadig til Mexico hver uge, og de allerfleste uden at stifte bekendtskab med den stigende kriminalitet.

LÆS OGSÅ:

Titanic-krydstogt til halv pris

Det gjorde dog 22 passagerer fra Carnival Splendor, der var på vej tilbage til skibet i en bus fra naturskønne El Nogalito.

LÆS OGSÅ:

Narkovold stopper krydstogter

Ud af intet stoppede bevæbnede røvere bussen ved 17-tiden, og alle passagerer blev tvunget til at udlevere punge, ure, smykker, kameraer og i øvrigt alt, hvad der måtte have nogen værdi, skriver msnbc.com.

LÆS OGSÅ:

Stor guide: Krydstogt for begyndere

Ingen kom noget til skade under røveriet, og chaufføren fik lov at køre videre med de rystede passagerer.

En efterforskning er nu i gang, da området ved Puerto Vallarta ikke i samme grad som andre dele af mexico er vant til denne type røverier mod turister.

LÆS OGSÅ:

Vanvidspriser: Ultrabilligt krydstogt med Costa Cruises

Både Acapulco og Puerto Vallarta modtager langt færre krydstogtskibe end tidligere, men værst ramt er Mazatlan, der i 2010 modtog 200 skibe, men i 2012 var helt nede på 12.

LÆS OGSÅ:

Kokain-forurening i Mexico rammer turismen