Danskerne vil ha' kultur til søs

Krydstogt er meget mere end kasino, sol og store skibe. Danskerne vil have kulturelle oplevelser på sørejsen

Kom til Budapest ad Donau – byens slot er imponerende set fra floden. (Foto: Lonely Planet Images)
Kom til Budapest ad Donau – byens slot er imponerende set fra floden. (Foto: Lonely Planet Images)

Mange forbinder krydstogt med total afslapning og solbadning på luksusskibe, men for mange danskere er et krydstogt meget mere end ferie i en dækstol. De danske krydstogtrejsende vil nemlig have kulturelle oplevelser på krydstogtet.

– Det tog danskerne lidt længere tid at springe på krydstogtbølgen, men nu har vi set fordelene ved at bo på et flydende hotel, der bringer alle de spændende steder til det flydende hotelværelse, forklarer pressechef for Albatros Travel, Steen Albrechtsen, der fortæller, at rejsemønsteret til havs har ændret sig.

LÆS OGSÅ: Tema-krydstogt for enhver

– Vores kunder er nysgerrige og vil have oplevelser. Det er ikke nok med solsenge. Med vores kulturkrydstogter forener vi den klassiske rundrejse med fordelen, at transporten forlægges til et skib, der i ly af natten transporterer os til steder, vi ikke ville kunne kæde sammen på en almindelig rundrejse med bus.

Kunderne vil mere
Også hos Best Travel mærker man danskernes interesse for kulturoplevelser på krydstogtet. På en af deres populære kulturelle togter på Donau, har de nu allerede solgt halvdelen af pladserne for 2012.

LÆS OGSÅ: Tag på krydstogt verden rundt

Også rederierne har mærket, at kunderne efterspørger flere oplevelser i land.

– Vi ser en tendens til, at kunderne vil have længere krydstogter med flere dage til havs, og så kigger de mere efter hvilke havneanløb der er på ruten, oplyser salgsrepræsentant Klaus Tøth fra Royal Carribean Cruise Line.

– Kunderne vil have oplevelser både på skibet, men også på havneanløbene som gerne må vare længere tid end tidligere, fortsætter Klaus Tøth.

0 kommentarer
Vis kommentarer