Camerouns elefanter dræbes af krybskytter

Alene i år er 200 blevet skudt. Snart er der ikke flere tilbage

Der bliver stadig længere mellem de vestafrikanske elefanter, der jages nådesløst af krybskytter. En af årsagerne er den stigende efterspørgsel på elfenben i Asien. (Foto: Colourbox.com)
Der bliver stadig længere mellem de vestafrikanske elefanter, der jages nådesløst af krybskytter. En af årsagerne er den stigende efterspørgsel på elfenben i Asien. (Foto: Colourbox.com)

Det gælder om snarest muligt at pakke kufferten, hvis du stadig vil opleve elefanter i Vestafrika og i særdeleshed Cameroun.

Her dræber krybskytter et alarmerende stort antal af dyrene med de eftertragtede stødtænder, der særligt i Asien får mange penge til at skifte hænder.

LÆS OGSÅ:

Hellere en hytte i et træ end et hotel i hovedstaden

Vi er kun 20 dage henne i februar, og der er allerede skudt mere end 200 elefanter siden nytår, oplyser regeringen ifølge Gadling.com.

Guvernøren for Camerouns nordlige region mener, at det primært drejer sig om krybskytter fra Sudan og Chad, der illegalt krydser grænsen og skyder elefanter.

LÆS OGSÅ:

De har besteget Kilimanjaro - i bare tæer

- De er svært bevæbnet, rider på hesteryg og får hjælp fra de lokale, der gerne ser elefanterne dræbt, så de ikke ødelægger deres afgrøder, siger guvernør Gambo Herman.

LÆS OGSÅ:

Svævende safari over ørkenen

Således blev 146 elefantlig fundet i januar, og i februar har man indtil nu fundet 60. Det frygtes dog, at det faktiske antal dræbte elefanter er langt højere.

LÆS OGSÅ:

Zambias smukke solnedgang

Regeringen har tidligere samlet et hold af soldater, der skal beskytte de store dyr. Men for det første er der slet ikke soldater nok til at dække de store landområder, og for det andet er de ofte våbenmæssigt underlegne over for krybskytterne. Således måtte seks soldater for nylig lade livet i kamp med krybskytter i nabolandet Chad.

LÆS OGSÅ:

Hele Namibias kyst bliver nationalpark

Det vurderes at der er mellem 1.000 og 5.000 elefanter tilbage i Cameroun. Men hvis krybskytteriet fortsætter i dette tempo, der er det voldsomste nogensinde, vil der snart ikke være flere elefanter tilbage i regionen.

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.