Hellere en hytte i et træ end et hotel i hovedstaden

Gør det selv: Her er en stribe drømmerejser, der ikke sprænger budgettet

Drop det evindelige hotel og slå lejr i en fed kunstnerhybel næste gang du skal til Berlin med familien eller vennerne. (Foto: Colourbox)
Drop det evindelige hotel og slå lejr i en fed kunstnerhybel næste gang du skal til Berlin med familien eller vennerne. (Foto: Colourbox)

Her har du en samling forslag til anderledes ferier, der bevæger sig fra kunstnerhyblen i Berlin over et vagttårn fra middelalderen i Italien til designercamping i Venedig. Alt sammen uden at sprænge budgettet.

For i virkeligheden har det aldrig været billigere at tage på ferie med hele familien – du skal blot tænke lidt uden for rejsekataloget, som snart dumper gennem brevsprækken!

Livet er faktisk for kort til charterferier …

Flydende B&B i Beograd

Der er virkelig billigt i Serbien, hvilket nu nok skal ændre sig med tiden.

Ind til da, kan du besøge et af Beograds nye in-steder, nemlig den flydende Bed & Breakfast, der ligger fortøjet ved Donau i byens mest populære park (forestil dig at bo i Fælledparken, så er du ikke helt galt på den). Så du er både ude i naturen og alligevel ikke mere end syv minutter med bussen fra centrum. Derudover er der en hel perlerække af barer og restauranter på flodbredden.

Der findes flere forskellige typer værelser, fra de mest basale til dobbeltværelse med eget bad. Alle har dog udsigt til vandet, og morgenmad samt drinks indtages på terrassen.

Tip: Sagde vi lave priser? På terrassen med udsigten over floden, koster en flaske af den lokale øl blot ti kroner …

Fra 111 kr./overnatning pr. person

arkabarka.net

Glamping i Dorset

Glamping er en forkortelse af 'Glamourøs Camping', og det er camping i luksusudgaven. Som hos Dorset Bell Tents i det sydvestlige England, tæt på havnebyen Poole og de brede sandstrande Bournemouth.

Et 'Bell tent' er et rummeligt telt af den slags, den engelske overklasse medbragte, når de skulle på safari i Afrika i gamle dage – så der er ægte tæpper på gulvet, marokkanske lamper og behagelige stole – samt naturligvis en barbecue og strøm, så du kan få opladet mobiltelefonen. Der er også dyner, hovedpuder og rigtige senge.

Priserne er der ikke meget overklasse over, for du slipper med 115 kroner pr. person for en overnatning, eller omkring 460 kroner for en familie med to børn.

Tip: Find det hvide cricket-outfit frem, det med stråhatten, og nyd afternoon tea på et af badehotellerne i Bournemouth, en rejse tilbage til svundne tider …

130 kr. overnatning pr. person

dorsetcountryholidaysandevents.co.uk

Treehouse i Spanien

Fik du heller aldrig bygget en hule i et træ, da du var lille? Bare rolig, så har du chancen for en op-i-toppen-oplevelse hos Cabanas des Arbres i Catalonien i det nordlige Spanien.

Det er luksusudgaven, vi har med at gøre her, med en stor dobbeltseng og terrasse, hvor du fra toppen af trækronen kan nyde udsigten. Ikke velegnet til børn, men perfekt til en weekendtur, når mor og far trænger til lidt kvalitetstid, vil nyde stilheden og udsigten.

Faktisk behøver de ikke stå ud af sengen, for alle måltider (inklusive morgenmaden!) kan leveres, så de kan hejses op i en kurv. Der findes også swimmingpool samt cykler til ture i skoven.

Tip: En flaske champagne til at hejse om bord kan fås for 15 euro …

Ca. 380 kr./overnatning

cabanesalsarbres.com

Bo på en lystyacht tæt på Barcelona

I den fredfyldte Port d'Aiguadolç mellem to af Sitges bedste strande og tæt på Barcelona, finder du et Bed & Breakfast med et twist.

Der er tale om en klassisk lystyacht, hvor du bor i en rummelig kahyt med alle moderne bekvemmeligheder som tekøkken, toilet, bad og minibar – samt den enestående fornemmelse, når du nyder et glas kold Cava på dækket, mens verden bevæger sig forbi oppe på kajen.

Samme sted nyder du morgenmaden, anrettet af ejerne Lisa og Wick, der bor på det gode skib Willowmoon hele året rundt. Men book i god tid, for der bliver hurtigt udsolgt!

Tip: Fra banegården i Sitge kan du tage toget ind til Barcelona på en halv time

557 kr./overnatning pr. pers.

willowmoon.uk.com/index.htm

Designercamping i Venedig

Hos Canonici di San Marco får du camping, som du aldrig har prøvet det før: en skøn blanding mellem Bo Bedre og Basecamp, tæt på smukke Venedig samt Padova, Riviera Del Brenta, Treviso, bakker nok til at slide selv den mest ihærdige mountainbiker i trevler samt sol, strand og vand.

De rummelige militærtelte er placeret i landlige omgivelser, men indrettet så de passer sig for grever og baroner med minibar, himmelseng, brede plankegulve, et rigtigt badeværelse, lækre udearealer til at slappe af, WiFi og cykler til fri afbenyttelse.

Du betaler for teltet samt et mindre beløb for hver ekstra seng ud over de to, du får til at begynde med. Prisen er inklusive minibar og morgenmad.

Tip: Se Venedig uden at dø over priserne og begynd med at droppe det kostbare dagskort til 'vandbusserne'. Venedig ses bedst til fods og er ikke større, end at du kan gå rundt!

962 kr./overnatning + ekstra senge

viacanonici.com

Kunstnerhybel i Berlin

Er du træt af 'allinclusive', var det måske noget med en vaskeægte kunstnerhybel i hjertet af Simon Dach Straße i det gamle Østberlin.

Der er to soveværelser og seks sovepladser alt i alt, så fire voksne og to børn har rigelig plads. Det er Tyskland, så der er orden i sagerne, og naturligvis to fladskærmstv, WiFi, opvaskemaskine m.m. i den 75 m2 store lejlighed samt naturligvis hip kunst på alle væggene og Berlin lige uden for døren med cafeer, restauranter og barer, samt historie på hvert eneste gadehjørne.

Tip: Tag et sæt bedsteforældre med, der kan tage et par aftener med børnene, mens mor og far går ud og spiser på en af Berlins mange cool restauranter.

660 kr./overnatning for op til 6 pers.

berlinartistapartment.com

Kaptajnens lejlighed på Malta

I hjertet af Middelhavet og 90 kilometer syd for Sicilien finder du Malta, og højt hævet over havnen i den gamle bydel i hovedstaden Valletta, med St. Anthonys bastion, der har modstået alt fra tyrkere til tyskere – på 51 Battery Street – finder du Kaptajnens lejlighed.

Den er indrettet i den klassiske stil. Her er masser af plads og en rummelig altan, men det er udsigten, som er alle pengene værd.

Dag og nat myldrer havnen med liv fra de traditionelle fiskerbåde til lystyachter i millionklassen og store krydstogtskibe – og det subtropiske klima gør det til en enestående oplevelse at sidde her og nyde afternoon tea, middagen eller en sundowner.

Tip: Fra Valletta går der færger i fast rutefart til de andre store byer på Malta, samt naboøerne Comino og Gozo.

Ca. 630 kr./overnatning for 2 pers.

vallettaflats.com/index.htm

Surferhytte ud til Atlanterhavet

Der har været strandhytter i Tolcarne, England, de sidste 100 år.

Her er alt, hvad du har brug for: fire senge og et lille tekøkken, strandstole, en 100 meter bred sandstrand og Atlanterhavet lige uden for døren. Det hele er i umiskendelig 1930'er stil, og der er rigelig plads til to voksne samt de to børn, som alligevel er på stranden hele dagen.

Uden tvivl en ferie du ikke glemmer lige med det samme, men book i god tid – det er en populær destination.

Tip: Det er ikke tilladt at grille ved strandhytterne, men flere restauranter arrangerer store, åbne barbecues.

Fra 200 kr./overnatning for fire pers.

tolcarnebeach.com

Et gammelt vagttårn i Italien

Det er nok de færreste, som har tænkt på at holde ferie i et italiensk vagttårn fra det 14. århundrede, men det kan du i Camerino, der ligger mellem Rom og Firenze.

Vagttårnet med flere etager har alle moderne bekvemmeligheder som badeværelse, soveværelse og (fordi vi er i Italien) et yderst veludrustet køkken.

Charmen er naturligvis den store terrasse med en fabelagtig udsigt over dalen midt i smukke Umbrien.

To voksne får fornem plads, og på forespørgsel kan man få en babyseng til den lille. Nej, du kan ikke gå på stranden, men til gengæld kan du dase uforstyrret på terrassen og nyde den bjergtagende udsigt.

Tip: Camerino er en universitetsby, så her finder du talrige restauranter og barer til en billig penge med fremragende mad fra det ægte Italien.

Ca. 3950 kr. for en uge

torretenosa.it