Flyrejsende strandet efter konkurs

Lavprisselskabet Air Australia er gået i betalingsstandsning. Tusindvis må nu købe nye billetter

Lavprisselskabet Air Australia er fredag gået i betalingsstandsning. Selskabet har aflyst samtlige afgange og flere tusinde rejsende må nu finde alternative måder at komme hjem til Australien på.

Meddelelsen kommer dagen efter, at det langt større australske luftfartsselskab Qantas oplyste, at det må afskedige 500 ansatte som følge af et stort fald i indtjeningen. De omkring 300 medarbejdere hos Air Australia er indtil videre sendt hjem.

- På kort sigt kommer flyene ikke i luften. Tilsyneladende er der ikke midler til at betale for driftsudgifterne, hedder det i en udtalelse fra den midlertidige administrator af selskabet, Mark Korda.

Air Australia havde internationale ruter til Thailand, Hawaii og den indonesiske ø Bali. Selskabet servicerede også flere byer i hjemlandet.

Ifølge Mark Korda befinder omkring 4000 passagerer sig i øjeblikket i udlandet med værdiløse returbilletter fra Air Australia. De må nu finde andre selskaber til at bringe dem hjem.

Torsdag aften nægtede lufthavnen i Phuket i Thailand at fylde brændstof på Air Australias fly, og det skabte frygt for selskabets økonomiske tilstand.

- Leverandøren af brændstof i Phuket ville ikke give Air Australia yderligere kredit, fortæller Korda.

Efterfølgende skete det samme for et af selskabets fly i Honolulu på Hawaii.

Qantas tilbyder at hjælpe konkurrentens strandede kunder i udlandet, som tilbydes at kunne købe billetter til samme pris, som de har betalt Air Australia.

/ritzau/

0 kommentarer
Vis kommentarer