USA er årets store overraskelse

Se hvor danskerne planlægger at tage på sommerferie i år

Et af de steder, mange danskere drømmer om at besøge, er storslåede Grand Canyon i Arizona. (Foto: AP)
Et af de steder, mange danskere drømmer om at besøge, er storslåede Grand Canyon i Arizona. (Foto: AP)

Spanien, Grækenland og Italien er klassiske topscorere, når danskerne lægger sommerferieplaner.

Men overraskende nok er USA ny blandt de mest populære feriedestinationer i en ny landsdækkende undersøgelse foretaget af Apollo.

LÆS OGSÅ:

Se også: New York slår turistrekord

- Danskerne vælger sommerferieland med hjertet og skeler ikke til, hvordan et givent lands finansielle situation måtte være. Det betyder ikke noget for deres ferieoplevelse, og herudover er det ikke et nyt fænomen, at de sydeuropæiske lande døjer med statsfinanserne, konstaterer Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef hos Apollo.

LÆS OGSÅ:

Se også: Råt roadtrip mellem ørken og hav

Hun betegner det som en stor overraskelse, at hele 13 procent af de adspurgte havde planer om at rejse til USA i løbet af sommeren 2012.

Udland - 15. nov. 2011 - kl. 14:51 TV: Besøg 32 stater på fem minutter

- Den lave dollarkurs virker stærkt attraktiv på rigtigt mange danskere, som både vil have storslåede oplevelser og indkøb til gode priser. Vi oplever for tiden en kolossal efterspørgsel på vores kør-selv ture på tværs af USA samt på de fleksible USA-rejser, hvor kunden selv sammensætter sin ferie, slutter Rikke Koks Andreassen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Bindegale burgere til rigtige bæster

Og det harmonerer fint med friske tal fra det amerikanske handelsministrium, der viser, at det nordiske lande med nu 1.076.956 i de første 11 måneder af 2011 atter slog rekorden i antallet af indrejser til USA.

LÆS OGSÅ:

Se også: Drømmen om en vingård

Det er man naturligvis begejstret for i Atlantic Link, der repræsenterer en række nordamerikanske stater og destinationer i Norden.

- Det er fantastisk at antallet nordiske og baltiske turister der rejser til USA fortsætter med at stige år for år. Og kigger man nærmere på tallene kan man se, at Norden og Baltikum nu samlet set er det fjerde største europæiske marked for USA kun overgået af England, Tyskland og Frankrig, siger direktør i Atlantic Link, Karin Gert Nielsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer