FERIE-TV: I de svedige sydstater med Naja Rosa

Den anmelderroste sangerinde, Naja Rosa Koppel, giver gode råd til et roadtrip i de amerikanske sydstater

Naja Rosa Koppel er aktuel med albummet 'The Place I Call Home', der udkom 6. februar. Hun tager desuden på turné over hele Danmark og optræder blandt andet i Vega 11. april. (Foto: Morten Holm)
Naja Rosa Koppel er aktuel med albummet 'The Place I Call Home', der udkom 6. februar. Hun tager desuden på turné over hele Danmark og optræder blandt andet i Vega 11. april. (Foto: Morten Holm)

Hun er netop vendt hjem fra Staterne. Det er hendes hjem og har været det, siden hun som ganske ung pige sagde farvel til Danmark og satte sig for at udleve sin musikalske drøm i først Los Angeles og siden New York.

Og den karismatiske sangerinde, Naja Rosa Koppel, har da også valgt at døbe sit andet og nu særdeles anmelderroste soloalbum 'The Place I Call Home'.

Men det handler ikke ret meget om den nordøstamerikanske metropol, hun har boet i i de sidste fem år.

LÆS OGSÅ: Louise Hart: Mit New York

Der er i højere grad tale om den autocamper, som hun i selskab med sin kæreste og hans søster har kørt sydstaterne tynde i og indspillet sange med direkte inspiration fra den brandvarme asfalt og de små flækker med galpende hunde og vejsidekirkernes neonskilte, der lover himmelens frelse til de vejfarende.

LÆS OGSÅ:

Pixie Lott har netop udgivet sit andet album 'Young Foolish Happy'. (Foto: Jakob Jørgensen) Udland - 11. nov. 2011 - kl. 08:09 Labre Lotts livlige London

Naja Rosa, der er datter af musikerne Annisette og Thomas Koppel, har da også fundet en slags sjælefred på vejene. Ikke mindst gennem de skæve og livskloge personligheder, hun mødte på sin tur. Og hun kan da heller ikke anbefale et roadtrip langs legendariske Highway 61 og Mississippi Highway 1 tydeligt nok.

LÆS OGSÅ:

Se også: For nu' det Sigurds Samsø-time

- Du kommer hele tiden igennem en ny by, der rykker ved noget i dig. Det hele står bare så stærkt. Ikke mindst solnedgangene i Alabama.

- Det var virkelig en uforglemmelig oplevelse at opleve fattigdommen i New Orleans eller at se de skæve eksistenser på de små diners og vejsidebarer. Og samtidig opleve den utrolige gæstfrihed, som sydstaterne er så berømt for.

LÆS OGSÅ:

Se også: Veronica Maggio: Mit Stockholm

- Vi besøgte nogle hampre steder, hvor vi kun gik ind, fordi vi bare havde kørt og kørt. Og der var altså nogle steder, hvor man bare tænkte: 'Shiiiiit! Howdy ya'll ..'. Så kommer vi ind sådan nogle blonde skandinaviske typer. Og de gloede en hel del, ler Naja Rosa.

LÆS OGSÅ: Henrik List: Mit Los Angeles

- Man får lidt ekstra opmærksomhed, og det var vildt at opleve. Og nogle af de steder, hvor vi var inde at spise på de lange stræk, var det bare en helt anden verden. Man får virkeligt set nogle vilde steder og mennesker, der nogle gange får en til at tabe både næse og mund.

Men frem for alt ser man nogle helt fantastiske ting og smukke steder, siger Naja Rosa Koppel.

LÆS OGSÅ: Jessica Sky: Mit Las Vegas

Naja anbefaler i særdeleshed at besøge nogle af de sorte gospelkirker.

LÆS OGSÅ: Dan Rachlin: Mit Palma de Mallorca

- Det var en stærk oplevelse at opleve den styrke, der var i deres sang og musik. At være med til det møde, der er i de kirker. Det er meget mere end religion. Det er håb og styrke. Mange har det ret hårdt på de kanter, og så har de et frirum i kirken, hvor de kan få håb og vejledning.

LÆS OGSÅ: Sys Bjerre: Mit Katmandu

SE NAJA ROSA FORTÆLLE EKSTRA BLADETS JOURNALIST OM REJSEN OG SE HENDES KLIP FRA SYDSTATERNE i VIDEOEN I ARTIKLENS TOP

0 kommentarer
Vis kommentarer