Luftdrama: Pilot overfaldet på passagerfly

Ung mand gik amok, piloten råbte efter hjælp, og folk troede, de skulle dø

En angiveligt psykotisk passager gik ud i cockpittet på et TAM-fly, hvorefter han overfladt piloten, der måtte råbe efter hjælp over højtalersystemet. (Foto: AP)
En angiveligt psykotisk passager gik ud i cockpittet på et TAM-fly, hvorefter han overfladt piloten, der måtte råbe efter hjælp over højtalersystemet. (Foto: AP)

Et brasiliansk passagerfly blev lørdag eftermiddag tvunget til at sikkerhedslande, efter en passager gik amok og overfaldt piloten.

Flight 8047 fra TAM Airlines var på vej fra Sao Paolo i Brasilien til Montevideo i Uruguay, da en ung mand tiltvang sig adgang til cockpittet. Ifølge flere passagerer havde han et skilt, der skulle narre personalet til at tro, at han var ansat i flyselskabet.

LÆS OGSÅ:

Ups! Passagerer fik at vide at flyet ville styrte i havet

Kort efter oplevede passagererne, at flyet dykkede skarpt til højre, hvilket fik mange til at skrige og piloten til at råbe efter hjælp over højtalersystemet.

Igen blev der hørt høje råb ude fra cokpittet, og to stewardesser kom ud og bad og hjælp, mens de hold en ung mand i fødderne.

LÆS OGSÅ:

To direktører fyret efter kæmpebrandert på fly

- Folk hoppede hurtigt over ham, mens han kæmpede arrigt, bed, slog og sparkede seks personer, siger en passager til den uruguayanske avis, El Pais.

Til sidste blev han bundet fast til et sæde, hvorefter piloten efter 20 minutter valgte at lande flyet af typen Airbus A320 i Porto Alegre i det sydlige Brasilien.

LÆS OGSÅ:

Når fulde flypassagerer er værst

Om bord på flyet var Uruguays industriminister, Roberto Kreimerman, der stod i spidsen for en handelsdelegation på vej til Kina.

Selv om det endte lykkeligt, så fik flere passagerer deres livs chok.

LÆS OGSÅ:

Blev stukket af skorpion på fly

- Det virkede som om, vi var med i en film om 11. september-angrebene, fortæller den tidligere journalist, Matias Velazco, til avisen El Observador.

Han fortæller, at det tog omkring ti minutter at pacificere den tilsyneladende psykotiske mand.

LÆS OGSÅ:

Vred vegetar kastede flymad efter stewardesse

- Fire af den prøvede at holde ham nede uden held. En prøvede at give ham en indsprøjning for at bedøve ham, en anden slog ham, og alligevel kunne de ikke styre ham, siger Velazco.

Episoden betød, at flyet blev forsinket i knap tre timer.