Fuck, hvor er det godt!

Tv-kokken Gordon Ramsays pub i det østlige London serverer god og billig mad

Stemningen er uhøjtidelig på Gordon Ramsays gastropub 'The Narrow', og børnefamilier er meget velkomne. (Foto: Peter Bejder)
Stemningen er uhøjtidelig på Gordon Ramsays gastropub 'The Narrow', og børnefamilier er meget velkomne. (Foto: Peter Bejder)

Sig Østlondon eller East End! Tankerne farer straks i retning af arbejdere og fattigdom. Noget er der om snakken. Siden 1800-tallet har East End været byens arbejderkvarter, og det gigantiske område har med tiden udviklet sig til at være indvandring, slidte huse og fattigdom. Læg hertil livsglæde, markeder og kunst.

Men i de seneste årtier er der opstået et nyt London i East End. Forretningsfolk og stinkende rige fodboldspillere har slået sig ned i nye skyskrabere ved byens livsnerve, Themsen. Det har givet byens østlige del et nyt udtryk. For næsten side om side med de gamle huse er der nu en imponerende skyline, som oser af storby.

Tilbage til rødderne
Midt i dette miks mellem gammelt og nyt – mellem fortid og nutid – ligger stjernekokken Gordon Ramsays gastropub 'The Narrow'.

LÆS OGSÅ: Ramsay som hotel-revser

Ramsay har været udsat for heftig kritik i de senere år. Har han nu ikke brugt for meget tid på at rette på andres mad i stedet for at lave god mad på sine egne restauranter?

Ramsays svar har været at sælge flere restauranter og erklære, at han vil tilbage til rødderne. Det er han så sandelig på 'The Narrow', som han har ejet i seks år. Her er 'no bullshit', som Ramsay selv ville udtrykke det. Der er tale om enkle og rustikke retter, der matcher omgivelserne. Friske råvarer og lave priser går tilmed hånd i hånd.

Den gode historie
'The Narrow' ligger ved Limehouse Marina, hvor kanalerne Grand Union og Regents løber. Den murstensrøde bygning har været både porcelænsfabrik og pub i tidens løb, og beliggenheden ved Themsen er intet mindre end fantastisk.

LÆS OGSÅ: Her er verdens dyreste restauranter

Under middagen kan man drømme sig tilbage til tiden, hvor Storbritannien var verdens førende nation – især søfartsnation – og hvor der stort set ankom skibe med krydderier fra Asien hver dag.

Gordon Ramsay har sagt, at hans restauranter også skal være en del af lokalområdet og fortælle en historie. Ud over at byde på glimrende mad er 'The Narrow' med historie, udsigt til skyline og et stenkast fra fattigdom en god fortæller.

LÆS OGSÅ: Sov med stjernekokke

1 af 2 Den storbandende tv- og Michelinkok Gordon Ramsayko er søgt tilbage til sine mad-rødder på gatropubben The Narrow. Det kan ses på priserne, der er yderst turistvenlige. (Foto: PA)
2 af 2 Stemningen er uhøjtidelig på Gordon Ramsays gastropub 'The Narrow', og børnefamilier er meget velkomne. (Foto: Peter Bejder)
0 kommentarer
Vis kommentarer