Tysklands største isfest denne weekend

Vinterferie: Rejs til Hamborg i weekenden og hold fest på isen

Den populære folkefest 'Alstereisvergnügen' i Hamborg afholdes efter 15 års pause igen i weekenden 10.- 12. februar. (Foto: hamburg.de/C.Spahrbier)
Den populære folkefest 'Alstereisvergnügen' i Hamborg afholdes efter 15 års pause igen i weekenden 10.- 12. februar. (Foto: hamburg.de/C.Spahrbier)

Tysklands største vinterfest hedder Alstereisvergnügen. Og når du er færdig med at rulle tungen på plads igen efter at have udtalt ordet fire gange foran skærmen, kan vi berette, at det er en populær folkefest, der efter 15 års fravær nu er tilbage igen i Hamborg.

Således venter man, at omkring en million mennesker vil deltage i det store vinterparty, der afholdes ude på den tilfrosne sø, Alster, midt i den gamle hansestad.

LÆS OGSÅ:

Se også: Ludere og luksusvillaer

Og netop manglen på is har været årsagen til, at festen ikke har været afholdt siden 1997. Men den seneste tids hårde frost har gjort, at islaget flere steder har nået en tykkelse på 22 centimeter, hvilket er rigeligt til, at der kan gives grønt lys for at samle store menneskemængder på søen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Tour de Red Light

Skulle man alligevel være nervøs for isen kan man nøjes med at holde sig på søbredden, hvor der er masser af små boder, der sælger varme drikke og snacks.

LÆS OGSÅ:

Se også: Tips: Den hurtigste vej gennem Tyskland

De mere hårdføre kan lægge turen forbi den mobile sauna med dykkebassin, der opstilles på en af søengene, og for de sportsglade sjæle byder festen bl.a. på 'human curling', hvor man bliver sendt på glidetur over isen i store bildæk

LÆS OGSÅ:

Se også: Besøg verdens største havnefest i Hamborg

Ifølge meteorologerne skulle vi få herligt vintervejr i weekenden: Fredag og lørdag står den på masser af sol, kun lidt vind og dagtemperaturer mellem minus 2-4 grader. Søndag bliver det overskyet, og temperaturerne kommer helt ned på minus 8-15 grader.

Læs mere på www.hamburg-tourismus.de.

0 kommentarer
Vis kommentarer