Du bliver en tændstikmand i kropsscanneren

Alle større lufthavne i Australien får nu obligatorisk kropsscanner med den allernyeste teknologi, der også er acceptabel for de meget generte

Her er det et avanceret apparat installeret i Santa Ana, Californien. Strålingen er ikke højere end den fra en mobiltelefon, der er i brug nogle meter væk. (Foto: AP)
Her er det et avanceret apparat installeret i Santa Ana, Californien. Strålingen er ikke højere end den fra en mobiltelefon, der er i brug nogle meter væk. (Foto: AP)

Australien ensretter deres sikkerhedsprocedurer i landets større lufthavne ved at installere nye avancerede kropsscannere overalt. Det sker, efter at man med succes har brugt dem i Sydney og Melbourne siden sidste år. Det betyder samtidig, at det er slut med at kunne bede om en personlig kropsundersøgelse i stedet for at gå gennem en metaldetektor.

LÆS OGSÅ:

Nøgenscannere kan give hudkræft

- Jeg tror, at offentligheden forstår, at vi lever i en verden, hvor der er alvorlige trusler mod vores sikkerhed, og erfaring viser, at folk vil have den ro, der opstår, når de ved, at regeringen gør alt, hvad den kan, siger Australiens transportminister, Anthony Albanese, til The Australian.

LÆS OGSÅ:

Sikkerhedsvagt misbrugte nøgenscanner

De nye scannere kan både afsløre metal samt ikke-metalliske genstande under tøjet uden at afgive ret meget stråling. Faktisk ikke mere end en gennemsnitlig mobiltelefon, der bruges flere meter væk.

LÆS OGSÅ:

Brystkræftpatient krænket i sikkerhedskontrol

Men generte flyrejsende skal ikke være bange for, at sikkerhedspersonalet kan se afslørende billeder af selve kroppen. For scanneren omdanner i bornerthedens ædle navn den rejsende til en tændstikmand eller for den sags skyld -dame. Personens køn vil altså ikke fremgå af billedet.

LÆS OGSÅ:

Lufthavnssikkerhed inspirerer til pornofilm

Og når den rejsende er sikkerhedsgodkendt, vil billedet efterfølgende blive slettet.

Du kommer til at opleve scanneren i funktion, hvis du rejser med fly til enten Adelaide, Brisbane, Cairns, Gold Coast, Melbourne, Perth eller Sydney.

LÆS OGSÅ:

Hvad må man have med gennem sikkerhedskontrollen

Scannerne leveres af våbenfirmaet L-3 Communications, der også producerer klyngebomber.