New York slår turistrekord

null

New York har en nærmest magisk tiltrækningskraft på oplevelseslystne personer fra hele verden. (Foto: Colourbox.com)
New York har en nærmest magisk tiltrækningskraft på oplevelseslystne personer fra hele verden. (Foto: Colourbox.com)

Rigtig mange danskere rejser til New York, så ofte det overhovedet lader sig gøre. Og årsagerne er indlysende i en by, der blandt andet byder på nogle af verdens bedste shoppingmusligheder og mundvandsfremkaldende gastronomiske oplevelser.

LÆS OGSÅ:

120 nye hoteller i New York

I 2011 slog The Big Apple da også rekord med hele 50,5 millioner besøgende, hvilket er en stigning på 3,5 procent i forhold til 2010, hvor 48,8 millioner turister kom til byen. Det er endda 300.000 flere overnattende gæster, end man havde forventet.

LÆS OGSÅ:

New York får extreme makeover

Kun Orlando i Florida tiltrækker flere turister i USA, og i 2010 valgte 51,5 millioner besøgende at lægge vejen forbi byen og i særdeleshed Disney World.

LÆS OGSÅ:

Magiens verden i voksenhøjde

I 2011 var 85 procent af New Yorks hotelværelser optaget - en stigning på fem procent - mens antallet af flypassagerer steg med 1,4 procent.

New York er den by i USA, der uden sammenligning tiltrækker flest oversøiske passagerer. Og disse, hvilket blandt andre vil sige os, brugte også flere penge i byen end de amerikanske gæster. I gennemsnit knap 8.500 kroner per besøg, mens amerikanske besøgende blot lagde 2.400 kroner.

LÆS OGSÅ:

Fantastiske storbyer udsat for timelapse

I alt lagde de udenlandske gæster (Canadiere og Mexicanere undtaget) 71 milliarder kroner i byen.

LÆS OGSÅ:

Louise Hart: Mit New York

I 2012 forventes en fortsat stigning i antal udenlandske besøgende på 3,4 procent. Det er et fald i forhold til tidligere, eftersom økonomien for mange europæere ikke er så god som tidligere.

LÆS OGSÅ:

Tramp rundt i New York

Særligt brasilianske besøgende venter man sig dog meget af, idet landets økonomi buldrer derudaf, ligesom også antallet af turister fra Indien og Kina ventes at stige voldsomt.

TV: Se New York fra et skateboard