Er du klar til VM i snowboard?

Rejs til Oslo i februar og oplev verdens bedste snowboardere

Der er VM i snowboard i Oslo Vinterpark fra 10.-19. februar. (Foto: Eleonora Raggi)
Der er VM i snowboard i Oslo Vinterpark fra 10.-19. februar. (Foto: Eleonora Raggi)

Der er mange gode grunde til at besøge Norge. Ølpriserne er ikke en af dem. Men det er derimod landets enestående natur samt de gode skisportsteder.

Og selv i landets hovedstad er det muligt at suse ned af pister og nyde vintervejret. Og rejser du dertil et sted i 10. og 19. februar, kan du tilmed opleve verdensmesterskaberne i snowboard, der er en af de sportsgrene i verden, der har udviklet sig mest i de seneste 20 år.

LÆS OGSÅ:

Se også: Lalandia - bare med sne

Oslo Vinterpark - tidligere Tryvann Vinterpark - er netop ombygget for 33 millioner kroner til glæde for også danske skiløber og snowboardere.

Her står 240 deltagere fordelt på to køn fra fra 35 lande klar til at dyste i de to kategorier, slopestyle og halfpipe. Desuden vil der være en spektakulær konkurrence fra en ti meter høj quarterpipe i legendariske Holmenkollen, hvor snowboarderne i finalen vil forsøge at slå verdensrekorden i quarterpipe - et forsøg der kræver, at der flyves over 9,8 meter fra pipekanten.

LÆS OGSÅ: Se også: Mine drenge lærte mig at snowboarde Mine drenge lærte mig at snowboarde

Med tricks og rotationer, der bliver udført flere meter oppe i luften med 80 km/t, er der lagt op til konkurrencer med stor underholdningsværdi for publikum.

Dette års verdensmesterskab er arrangeret af Norges Snowboard Forbund, Oslo Vinterpark og The Arctic Challenge og foregår i tæt samarbejde med TTR World Snowboard Tour. For første gang siden 1999 er det snowboarderne selv, der står bag arrangementet, hvilket har fået flere førende boardere til at melde deres ankomst.

Ca. 100 udenlandske journalister forventes at dække mesterskabet fra Oslo. Semifinaler, finaler og verdensrekordforsøg kan bl.a. følges live på norske NRK, svensk TV og Eurosport.

0 kommentarer
Vis kommentarer