Den magiske Madonna

Madonna di Campiglio er en af Alpernes mest velestimerede skibyer, og kvaliteten følger heldigvis med renommeet

Madonna di Campiglio ligger i Brenta-Dolomitterne nord for Gardasøen, og det vældige Brenta-bjergmassiv tårner sig imponerende flot op over byen, der ligger i en gryde i 1524 meters højde med lifter på tre sider.
Madonna di Campiglio ligger i Brenta-Dolomitterne nord for Gardasøen, og det vældige Brenta-bjergmassiv tårner sig imponerende flot op over byen, der ligger i en gryde i 1524 meters højde med lifter på tre sider.

Vinden blæser kraftigt denne formiddag, og på vej ned ad den brede piste er der stiv modvind. Jeg kan derfor give den fuld skrue uden at tænke på hastigheden, da vinden bremser mig så meget, at jeg på intet tidspunkt får for meget fart på.

Solen skinner fra en skyfri himmel, og en sådan dag er skiløb den ultimative form for vinterferie.

Jeg befinder mig på pisterne øverst i Passo Grosté, som er det ene af fire delområder omkring den navnkundige italienske skisportsby Madonna di Campiglio. Efter min mening er Passo Grosté også det bedste delområde med sine dejligt brede pister, der har en tilpas stejl hældning, og som ligger badet i sol det meste af dagen.

Derudover er Passo Grosté det højest beliggende delområde, idet højeste skibare piste udspringer i 2504 meters højde. Turen i gondol-liften fra byen og op til Passo Grosté er også særdeles smuk.

Kulsorte udfordringer
De tre øvrige delområder hedder Spinale, Pradalago og Cinque La-ghi. De to sidstnævnte ligger på den ene side af byen, mens Spinale ligger ved siden af Passo Grosté.

LÆS OGSÅ: Skræmmende italiensk skønhed

I Spinale er sneen lige så god som i Passo Grosté, og her finder man også det samlede skiområdes største udfordring. Det handler om den kulsorte piste nummer 25, der går fra toppen af Monte Spinale og ned til byen. Pisten har flere steder en hældning på op til 70 grader, og det er særdeles stejlt, skulle jeg hilse og sige.

Pister uden pukler
Den nederste del af pisten kaldes i folkemunde for 'Schumacher Streif' efter den tyske formel 1-legende Michael Schumacher, der hvert år gæster Madonna di Campiglio sammen med resten af Ferrari-teamet.

LÆS OGSÅ: De 10 bedste togrejser i verden

Piste 25 er dog heldigvis samtidig både bred og som regel ganske uden pukler, hvilket er dejligt, fordi der skal produceres en lang række fartbegrænsende sving undervejs. Herfra skal lyde en tak til de lokale liftpassere, fordi de præparerer hovedparten af de sorte pister, så der også findes stejle pister uden pukler.

Udvidet terræn
De fire delområder i Madonna er indbyrdes sammenhængende, og derudover er skiterrænet forbundet med naboområderne Folgarida og Marileva. En glimrende dagtur fra Madonna går til disse to steder og retur.

Op til indeværende sæson er Madonna di Campiglio desuden blevet forbundet med skiområdet i Pinzolo via en fem kilometer lang gondolbane. Dermed når den samlede størrelse på det sammenhængende område i og omkring Madonna op på 150 kilometer piste.

LÆS OGSÅ: Næsten Alperne

Lifterne i området er en skønsom blanding af nye, højteknologiske baner samt aldrende træklifter. Men heldigvis er lifterne placeret på en måde, så man helt kan undgå træklifter, medmindre man er begynder.

Selv om Madonna di Campiglio er en ganske velbesøgt skidestination, er der bedre plads på pisterne end så mange andre steder i Alperne. Det skyldes ikke mindst, at mange af de italienske gæster ikke opholder sig voldsomt meget på pisterne.

1 af 2 Lifterne omkring Madonna di Campiglio er en blanding af nye, højteknologiske baner og ældre træklifter.
2 af 2 Madonna di Campiglio ligger i Brenta-Dolomitterne nord for Gardasøen, og det vældige Brenta-bjergmassiv tårner sig imponerende flot op over byen, der ligger i en gryde i 1524 meters højde med lifter på tre sider.
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen