Storlufthavn i London truet af 1.400 tons bomber

Krigsskib fra 2. Verdenskrig med enorme mængder sprængstof ligger i vejen for ny lufthavn midt i Themsen

(Grafik: thisislondon.co.uk)
(Grafik: thisislondon.co.uk)

Londons borgmester Boris Johnsons helt store prestigeprojekt er nu ved at blive bombet tilbage til begyndelsen.

På grund af sine blot to landingsbaner er Heathrow Airport verdens mest travle, og der er ikke plads til at bygge flere. Så i stedet for at sende flere fly til mere fjerntbeliggende Stanstead og Gatwick agter man at bygge en helt ny storlufthavn på en kunstig ø midt ude i Themsen.

LÆS OGSÅ: Her er verdens travleste lufthavne

Men planen, der er døbt 'Boris Island', kompliceres af det amerikanske krigsskib SS Richard Montgomery, der er spækket med sprængstoffer svarende til 2.800 af de tyske V1-'missiler', der hærgede London fra juni 1944 til marts 1945.

SS Richard Montgomery gik på grund på en sandbanke 20. august 1944, og de 1.400 tons ueksploderede bomber udgør en stadig større trussel mod omgivelserne.

Og deriblandt den kommende London-lufthavn.

LÆS OGSÅ: Hader du også Heathrow?

Blandt sprængstofferne er 2.000 kasser med klyngebomber, der er ved at gå i opløsning og som derfor er potentielt særdeles farlige.

Og i en rapport hedder det: 'Der kan komme et tidspunkt, hvor risikoen forbundet med en ikke-indgriben vil være større end risici forbundet med en nøje planlagt operation.'

1 af 2 Londons borgmester Boris Johnson har lagt så meget energi i det nye lufthavnsprojekt, at øen i Themsen er blevet døbt Boris Island. (Foto: AP)
2 af 2 (Grafik: thisislondon.co.uk)
0 kommentarer
Vis kommentarer