Falklandsøerne afviser enorm prinsesse

Krydstogtskibet Star Princess nægtet adgang på Falklandsøerne under påskud af sygdom på skibet

Star Princess fra Princess Cruises anløber i dag Buenos Aires, før det fortsætter til Montevideo med 3562 passagerer om bord. (Foto: Flickr.com)
Star Princess fra Princess Cruises anløber i dag Buenos Aires, før det fortsætter til Montevideo med 3562 passagerer om bord. (Foto: Flickr.com)

Det var angiveligt en række passageres maveinfluenza, der fik myndighederne på Falklandsøerne til at afvise krydstogtskibet Star Princess.

I alt havde 74 passagerer og besætning svarende til to procent af alle om bord været syge. Men kun 20 havde stadig symptomer mandag, da skibet blev nægtet at anløbe Port Stanley.

Hos det britisk-amerikanske rederi, Princess Cruises, er man stærkt utilfreds med beslutningen på baggrund af, at ganske få passagerer var syge, og man kalder det et brud på internationale regler.

LÆS OGSÅ:

Se også: Tag på krydstogt verden rundt

- Intet Princess-skib er nogensinde blevet nægtet adgang i en havn på grundlag af syge passagerer og besætningsmedlemmer, siger vicepræsident for pr i rederiet, Julie Benson, til msnbc.com.

Men talsmand for regeringen på Falklandsøerne, Darren Christie, anfører, at 'et udbrud på Falklandsøerne vil lægge et enormt pres på vores begrænsede medicinske ressourcer og sætte besøg fra andre planlagte krydstogtskibe over styr.

LÆS OGSÅ:

Se også: Ni steder du ser bedst på krydstogt

Beslutningen kommer på et tidspunkt, hvor England og Argentina igen har diplomatiske vanskeligheder vedrørende øerne, der af argentinerne kaldes Malvinas. Og både Brasilien, Chile og Uruguay vil støtte Argentina ved at afvise ethvert skib, der sejler med Falklandsøernenes flag.

Om bord på Star Princess var flere hundrede statsborgere fra disse lande, og i følge Argentinas udenrigsministerium er der tale om en fjentlig handling over for turister, der bare ønsker at se øerne.

0 kommentarer
Vis kommentarer