Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Familie på seks smidt af fly

Købte tre billetter til to voksne og fire børn. Heraf var de tre børn under to år, og skulle sidde på forældrenes skød

US Airways fulgte foreskrifterne, da man ikke gav familien Fickes lov til at rejse fra Charlotte til Chicago. (Foto: AP)
US Airways fulgte foreskrifterne, da man ikke gav familien Fickes lov til at rejse fra Charlotte til Chicago. (Foto: AP)

Familien Fickes skulle rejse fra Charlotte i North Carolina til Chicago. De var to voksne samt fire børn, der alle var under tre år. De to var tvillinger på 20 måneder, og den ene en baby på blot otte måneder.

De havde købt tre billetter, eftersom de mente at have regnet ud, at børn under to år skal sidde på forældrenes skød, og at der dermed kun skulle bestilles et sæde til den ældste.

LÆS OGSÅ:

Se også: Muslimske mænd smidt af fly

Men den gik ikke, sagde US Airways. Og en stewardesse fortalte dem, at de ikke kunne komme med, eftersom der ikke var iltmasker nok til dem alle.

Men Kathy og Jason Fickes følte sig diskrimineret, fordi de mente, at man udelukkende så skævt til dem, fordi de havde så mange børn.

LÆS OGSÅ:

Se også: Tv-stjerne smidt af fly for lummert lesbisk kys

Flyet blev forsinket i omkring 50 minutter, før de måtte opgive at finde en løsning, og hele familien forlod flyet, skriver Daily Mail.

Men faktisk havde familien en næsten umulig opgave foran sig. For det er helt korrekt, at et barn på under to år ikke må få sit eget sæde og derfor skal sidde på skødet af en voksen. Men en voksen er altså ikke et barn på over to år. En voksen skal være over 18 år for at måtte sidde med et barn på sædet.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er stewardessernes tips til at rejse med børn

Desuden foreskriver sikkerhedsprocedurerne, at der skal være iltmasker til alle på sæderækken.

Så kabinepersonalet om bord havde intet andet valg end at afvise familien.

Og situationen er den samme i Danmark.

LÆS OGSÅ:

Se også: Tip: Kør børnene helt op før flyveturen

- Vores regler er, at hver voksen må have en infant med. Og en infant er et barn under to år. Det vil sige, at hvis du har tre børn under to år, så er der ikke noget at gøre, siger pressechef i Cimber Sterling, Signe Thorup, til ekstrabladet.dk/ferie.

- Af sikkerhedsmæssige årsager må du ikke have flere spædbørn med dig. Så hvis man som forældrepar vil rejse med tre eller flere børn under to år, må man medbringe en tante eller lignende, lyder beskeden klart og tydeligt.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen