Annonce:
Annonce:

Det søde liv i Sydspanien

Lej en luksusvilla i Andalusien og slip for trængsel ved poolen, for ærgerlig buffet og irriterende medturister

La Herradura-strand godt fem km vest for byens centrum bliver vores favoritstrand. Vandet er klarere, og stranden mere lokal – både hvad angår gæster og stemning.
La Herradura-strand godt fem km vest for byens centrum bliver vores favoritstrand. Vandet er klarere, og stranden mere lokal – både hvad angår gæster og stemning.
Annonce:
Følg Ferie

Okay, det er småt med det blå blod i årerne, men når udsigten i syv dage er bjerge og blåt hav, skyfri himmel og ikke mindst egen kæmpeterrasse og privat pool, så føler man faktisk, man bør tituleres på den kongelige måde.

For omgivelserne er nogle af de ypperste, man kan ønske sig på ferie, også selv om – eller måske fordi – logiet ligger langt fra alfarvej.

I de andalusiske bjerge i Sydspanien ligger et væld af privatejede villaer, der er lige til at vælge og vrage imellem, alt efter hvad dit behov, dine ønsker og dit budget er, og hvad enten I rejser to eller ti personer.

Selv har vi valgt et lækkert hus med fire soveværelser med otte senge i alt, beliggende tæt ved kystbyen Almuñecar godt fem kvarters kørsel østpå fra Malaga.

Annonce:

Arabisk byggestil
Stilen er arabisk, for området var engang under maurisk indflydelse, hvilket stadig afspejles i arkitektur, indretning og mad på de kanter.

Det vil sige, at vores to badeværelser har flotte, blå kakler med sirlige mønstre, lamperne ligner noget fra østerlandske te-huler og den overdækkede terrasse er indrammet af søjler med fine udskæringer. Flot, gennemført og meget velholdt.

Og det er ikke mindst stilen og standarden, der bidrager til følelsen af fuld luksus. Nå ja, og så den private pool, selvfølgelig.

Pool med formidabel udsigt
For neden for den overdækkede terrasse med både sofahjørne i kurveflet og spisebord med udsigt ligger terrasse nummer to – lige så stor som den øvre og med oval pool af god størrelse, otte solsenge, spisebord og -stole, oliventræ og mere formidabel udsigt.

Annonce:

Her er også en lille tilbygning med fint toilet, så man ikke behøver at gå op i huset, når naturen kalder, udendørs brusebad og rum til ekstra køleskab, grill, hynder til solsenge og oppustelige, kulørte baderinge til leg i pølen.

Skønne strande
Netop ved pølen tilbringer vi naturligt nok en del tid, eftersom vejret kan mønstre upåklagelige 30 grader i samtlige syv dage. Om der var skyer? Hm, jo ... på sidstedagen var der vist lidt optræk til skydække, men det fordampede over middag.

LÆS OGSÅ: Som 1001 Nats Eventyr i Andalusien

Når vi ikke ligger her, pakker vi bilen og kører til stranden nede ved Almuñecar. Der er flere at vælge imellem, og efter lidt research bliver vores favorit den fine La Herradura-strand godt fem km vest for byens centrum, som ved gud også kan mønstre flotte strande.

Men vandet ved La Herradura er klarere og stranden mere lokal både hvad angår den type turister, der ligger her og stemning.

Ad krogede veje
Første indtryk af stranden er dog en anelse skuffende, for her er ikke sand, men sten hele vejen ned til vandkanten.

Annonce:

Da først håndklæderne er bredt ud, viser det sig dog at være en ubetinget fordel. For det første er stenene rundet af vandet, så man ligger blødt og fint. For det andet slipper man for sand på kroppen, sand i solcremen, sand i klipklapperne, sand i tasken, og sand i bilen på vejen hjem. Dejligt!

Vejen hjem er i øvrigt lidt af en prøvelse – i hvert fald første gang vi tager den. For selv om villaen kun ligger små fire km i luftlinje fra vandet, så der området altså bjergrigt, hvilket betyder hårnålesving det meste af vejen. Det tager godt 25 minutter, og det sidste kvarter er vejen så lokal – smal og stejl – at man skulle tro, vi var kørt forkert.

LÆS OGSÅ: Bilferie i spanske bjerge

Heldigvis har tur-forberedelserne inkluderet nøje studier af området på Google Maps, så vi ved, at vi skal langt ud på bøhlandet.

Til gengæld giver både biler og beliggenhed også den enorme frihed, som vi i særdeleshed nyder ved at bo i villa frem for på hotel.

Annonce:

Vi kan køre, hvorhen vi vil, hvornår vi vil. Vi kan spise, hvornår vi vil, og hvad vi vil. Og netop det sidste er af stor, stor betydning, når man er i Spanien og er en af dem, der elsker mad.

For spanierne er som bekendt dygtige til ost, skinke, oliven og rødvin. Alt sammen fantastiske delikatesser, der er at finde i et utal af varianter til ingen penge i de lokale supermarkeder. Derfor er begejstringen over selvjustits, hvad angår spisetider og menu desto større. I den private villa er der nemlig ingen tarvelig all inclusive-buffet med lunkne retter. Her er ingen tjenere i bøvet tyrefægter-kostume, og frem for alt er her ingen medturister, der springer køen over eller tager det sidste stykke tortilla.

Her er, hvad vi vil, når vi vil og masser af det. Fordi vi fortjener det.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: