Annonce:
Annonce:

Her slipper du for OL-hysteriet

England er vidunderlig om sommeren. Men alt for mange danskere kommer aldrig uden for London

Storslåede Lake District, der har bjergtaget ikke så få digtere gennem tiden. (Foto: Visitbritain.com)
Storslåede Lake District, der har bjergtaget ikke så få digtere gennem tiden. (Foto: Visitbritain.com)
Annonce:
Følg Ferie

London har en utrolig tiltrækningskraft på os danskere. Og år efter år befinder den engelske hovedstad sig på den øverste del af listen over vores mest populære udlandsdestinationer.

At de fleste af os formår at gøre os nogenlunde forståelige på engelsk, og at kursen på det engelske pund ligeledes er til at tale med, gør byen særdeles tiltrækkende. Men overvejer du at rejse til London næste sommer, risikerer du en grim overraskelse. For med mindre du er bidt af en gal atlet, så vil De Olympiske Lege i 2012 ikke gøre byen til en behagelig sommeroplevelse.

LÆS OGSÅ: Labre Lotts livlige London

De i forvejen notorisk dyre hoteller bliver endnu dyrere, og de i forvejen uoverskuelige trafikale forhold bliver endnu mere uoverskuelige med de mange olympiske events til at besværliggøre livet for megabyens mange beboere og turister.

Annonce:

LÆS OGSÅ: Dårligt nyt til nøgne rejsende

Men hvorfor ikke i stedet se bort fra London?

For Storbritannien er vidunderlig om sommeren, hvor du kan opleve alt fra Brightons badehoteller i sydvest til Northumberlands prægtige kyststrækning i nordøst. De gæstfri pubber, små forretninger og lokalt producerede varer ligger bare og venter på dig.

LÆS OGSÅ: Lej et værelse hos dronning Elizabeth

Vi bad VisitBritain om hjælp til at finde fem fantastiske steder til næste års sommerferie i. Det var svært at bede en instans, der skal markedsføre hele Storbritannien, om at begrænse sig. Men med lidt moderat verbalt pres lykkedes det os at snævre udvalget ind til i første omgang disse fem destinationer.

Annonce:

Peak District i Midtengland
Europas travleste nationalpark med et varieret landskab med lyngheder, mørke kalkstensgrotter, bløde bakker og sandstensformationer. Her ligger blandt andet den charmerende by Buxton, der blev beboet allerede omkring 5.300 fvt. Og da romerne regerede over England mere end 5.000 år senere var de særligt begejsterede for de lokale kilder, som mentes at være helsebringende. Spabadenes popularitet aftog efter 1. Verdenskrig, men er igen i dag en vigtig del af byens identitet. Og så har byen et herligt operahus.

Nærmeste lufthavn med direkte fly fra København: Manchester

LÆS OGSÅ: Det alternative Storbritannien

Brighton i Sydengland
I den elegante by kan du kombinere det søde strandliv med det pulserende byliv. Det eller udskældte britiske køkken har i de senere år oplevet en sand vækkelse, og det er nu muligt at finde masser af fremragende restauranter også uden for London. I Brighton kan du således få gode gastronomiske oplevelser - særlig med fisk og skaldyr qua byens beliggenhed ved kysten. En slentretur langs den victorianske mole er et must under dit besøg i byen, der er på størrelse med Aarhus. Brighton har i øvrigt fostret musikmilliardæren Simon Cowell.

LÆS OGSÅ: På baghjul i Sydengland

Nærmeste lufthavn med direkte fly fra København: Gatwick i London. Det tager ikke mere end en lille time at komme hertil med tog fra London.

LÆS OGSÅ: Sommer i Sydengland

Annonce:

Holy Island i Skotland
Hvis Nicklas Bendner på et tidspunkt får brug for lidt til tid at finde sig selv mellem de våde byture og manglende scoringer for Sunderland, så kan han (og du) med fordel tage en båd ud til Holy Island mod nord. Den lille by var centrum for den tidlige kristendom på de britiske øer, og områdets historie hjemsøger dig overalt i slottet og på de øde sandstrande, der oversvømmes af tidevandet to gange om dagen og giver mindelser om den barske danske vestkyst. Her kan du finde sjælefred med de messende stemmer fra stedets mange vilde fugle i øret.

Nærmeste lufthavn med direkte fly fra København: Edinburgh i Skotland - der i øvrigt også er et besøg værd.

Dorset i Sydvestengland
En af Storbritanniens absolut mest billedskønne regioner kalder på et rundrejse over et par dage i bil. Små, snoede veje og hyggelige pubber med lokale øl. Og skulle man alligevel ikke kunne slippe OL helt, så er Weymouth base for de danske sejlere. Ellers bør du besøge den charmerende lille by, Lyme Regis, og i det hele taget køre langs den 120 kilometer lange Jurassic Coast, der har status af særlig bevaringsværdig verdensarv på UNESCOS liste.

Nærmeste lufthavn med direkte fly fra København: Gatwick i London. Alternativt Heathrow.

Annonce:

Lake District i Nordvestengland
Her kan du bestige Englands højeste bjerge og se områdets 16 smukke søer. Berømte forfattere og digtere som William Wordsworth og Beatrix Potter har ladet sig inspirere af den enestående natur, der vel næppe fås meget mere betagende på de britiske øer. Cumbria og Lake District er muligvis det sted i det England (uden for London), hvor du spiser og drikker bedst, og der er alt fra prisbelønnede mikrobryggerier til restauranter med Michelinstjerner. Er du til øl, bør du besøge The Old Crown Pub i Hesket Newmarket, der er nabo til byens mikrobryggeri. Skål!

LÆS OGSÅ: Englands kønneste hjørne

Nærmeste lufthavn med direkte fly fra København: Manchester

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: