Annonce:
Annonce:

Gå i Jesu fodspor

Israel åbner historisk Jesus-rute, hvor turister kan besøge nogle af de vigtigste steder i fortællingen om manden, der har endnu flere tilhængere end Justin Bieber

To præster tager billeder fra toppen af Precipice-bjerget, hvor Jesus blev smidt ud af Nazaret. (Foto: AP)
To præster tager billeder fra toppen af Precipice-bjerget, hvor Jesus blev smidt ud af Nazaret. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Ferie

Julen nærmer sig. Og hvad vil være mere passende for en god kristen end at vandre af en sti, der strækker sig over knap 63 kilometer gennem en række af Det Nye Testamentes vigtigste steder.

Den Israelske Stats Turistbureau har således netop åbnet Gospel-stien, der går sydpå fra Nazaret gennem jødiske og arabiske byer til Kapernaum, der er fiskerbyen, som Jesus betragtede som sin hjemmebase.

LÆS OGSÅ: Jesus lider på korset hver eftermiddag

Man forventer, at det vil tiltrække mere end 200.000 kristne pilgrimme til det nordlige Israel hvert år.

Stadig flere kristne valfarter til Israel, og faktisk udgjorde disse omkring to tredjedele af de 3,45 millioner mennesker, der besøgte Israel i 2010.

LÆS OGSÅ: Trængsel på hotellerne i Betlehem

Annonce:

Man behøver naturligvis ikke at gå hele tiden. Turister kan med Golan-højderne i baggrunden ride mod Galilæa på hesteryg ledsaget af lokale cowboys. Jesus red ganske vist på æsel, men det skader vel ikke at følge lidt med de sidste 2000 års udvikling og opgradere en anelse.

LÆS OGSÅ: Med Jesus på Ung Rejs

Det har taget mere end ti år at forberede ruten, der for to tredjedeles vedkommende er betalt af den israelske stat og en tredjedel af den Jødiske Nationalfond.

Ruten begynder ved bjerget Precipice, hvor en vred hob næsten smed Jesus ud over en klippe efter at han havde holdt en prædiken i en lokal synagoge. Derefter går turen til Tabor-bjerget, der siges at være stedet, hvor Jesus i al hemmelighed åbenbarer sin guddommelighed for tre udvalgte disciple: Hans klæder bliver strålende hvide, og Moses og Elias viser sig sammen med ham. Det er i Bibelen kendt som Forklarelsen.

LÆS OGSÅ: Mellemøstens oase

Siden går ruten nordpå mod blandt andet Kana, hvor Jesus skulle have omdannet vand til vin og de udslukte vulkaner Hattins Horn, hvor Saladins muslimske hær besejrede korsfarerne i 1187.

LÆS OGSÅ: Ti historiske steder der hitter

Annonce:

Tæt på ligger byen Migdal, hvor histroen om Maria Magdalena stamme fra, og videre mod nord ligger Tabgha, hvor Jesus ifølge skrifterne skulle have mættet en helt lokal samfund med kun et håndfuld mad. '

LÆS OGSÅ: Vi vil have rejsegavekort i julegave

Til sidst passerer turisten bjerget, hvor Jesus holdt sin berømte 'bjergtale', før turen slutter i det smukke og frodige Kapernaum.

Der er flere muligheder for at overnatte og få noget at spise langs ruten, og hvis den bliver en succes må man formode, at flere nye steder vil dukke op.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: