Annonce:
Annonce:

Stik til søs, singlefyr

Hold nytår om bord på Oslobåden, som er et uopdaget paradis for singlemænd - hvis de da kan klare, at båden vipper lidt

Husk festtøjet til turen, det er trods alt årets sidste fest.
Husk festtøjet til turen, det er trods alt årets sidste fest.
Annonce:
Følg Ferie

– Tre, to, én. Godt nytåååår, råber bådens restaurantansvarlige fra dansegulvet.

Alle 800 gæster om bord hopper op fra deres bløde sofastole og omfavner hinanden. Mange kærestepar kysser lidenskabeligt og længe, da klokken passerer midnat. Uden tvivl romantisk.

Mine to veninder og jeg, der har valgt at fejre nytår på Olsobåden, holder os dog til at give hinanden en krammer. Og lige et knus mere. Det er jo kun nytår en gang om året, og hvor tit fejrer man lige årets sidste aften på en færge mellem København og Oslo? For os er det i hvert fald første gang.

Vi spejder rundt i lokalet efter ledige handyr, men vi må konstatere, at der er flere korte kjoler og stiletter end habitter og halvlange slips.

Annonce:

Efterlyser flere mænd
Vi skåler i champagne og tømmer også glas nummer to, tre og fire. Tilsyneladende holder ingen øje med, hvor mange gyldne dråber gæsterne indtager, så de fleste af os bunder et par bobler ekstra.

LÆS OGSÅ: Vådt nytår er et hit

På dansegulvet har et bulgarsk festband sat gang i festen, og ældre ægtepar, yngre kærester og sexede singletøser vrikker rundt til ørehængere som 'Sex bomb' og 'Man! I feel like a woman.'

Mine to veninde og jeg bliver enige om, at vi da sagtens kunne deles om en yngre singlefyr, hvis han ellers var om bord. Men der er simpelthen for få ledige hankøn i aften. Desværre.

Hov. Noget traditionsrigt mangler, opdager vi midt i al snakken om de manglende yngre mænd. Lyden af nytårsraketter, heksehyl og knaldperler udebliver. Himlen udenfor er helt sort. Ingen guldregn at se eller høje brag at høre. Nytårskrudtet er sløjfet af sikkerhedsmæssige årsager:

– Folk på land skulle jo nødig tro, at båden er ved at kæntre, forklarer en mandlig tjener, mens han samler vores tomme champagneglas sammen.

Annonce:

– Han var da ung og rimeligt lækker, udbryder min ene veninde.

Vi bliver enige om at forhøre os om, hvornår skibspersonalet har fyraften. Måske kan vi drikke en cocktail med dem senere ...

Søsygen tager fat
Omkring klokken to sejler min ene veninde op ad trapperne. Hun har kurs mod vores kahyt, da Olsobåden vipper kraftigere end ved midnatstid.

– Personalet må slet ikke drikke, mens de er om bord, siger hun og svajer i seng.

Ingen personalefyre til os.

LÆS OGSÅ: Hold nytår med ski' på i Beitostølen

På dansegulvet afløses de vuggende dansetrin af svajende rejehop, som følger bølgernes skvulp. Først den ene vej, og så den anden vej.

En halv time senere sætter jeg hastigt kursen fra femte sal, hvor dansegulvet ligger, op til dæk 11. Ind i kahytten og hurtigt ud på wc'et. Søsygen overmander mig, og jeg ønsker kummen rigtig godt nytår.

Jeg havde glemt to ting til turen: søsygepiller og et par mandlige venner. Dem husker jeg til næste nytår.

Ekstra Bladet Ferie var inviteret af DFDS Seaways.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: