Annonce:
Annonce:

Nye bryster til halv pris i Smilets Land

Få fikset bryster, tænder eller rynker i Thailand – og læg dig under sol og palmer for at komme dig bagefter

avanceredeEn brystforstørrende operation på Phuket International Hospital kan klares for ca. 18.000 kr. (Modelfoto: All Over)
avanceredeEn brystforstørrende operation på Phuket International Hospital kan klares for ca. 18.000 kr. (Modelfoto: All Over)
Annonce:
Følg Ferie

Hvide sandstrande, hængekøjer og badetøj – det er Thailand for de fleste.

Det er i hvert fald ikke hvide kitler, tandlægestole og operationsstuer.

Men de ting kan faktisk med fordel kombineres, hvis du alligevel skal have ordnet tænder, rynker, bryster eller knæ. Eller bare have tjekket helbredet fra A-Z.

På Phuket International Hospital oplever den skandinaviske patientkoordinator Lotte Dietrich således en let øget efterspørgsel efter at kombinere ferie med tandlægebesøg, sundhedstjek eller skønhedsoperationer.

LÆS OGSÅ: Hurra for Hua Hin - lige til at spise

Hospitalet ligger i Patong, en kort tuk-tuk-tur fra Kamala, som er et af de mest populære feriemål i Thailand for danske turister.

Annonce:

Gennem de sidste syv år har den 41-årige nordjyde arbejdet med at hjælpe danskere lettere igennem deres møde med hospitalet, hvad enten det har drejet sig om dem, som – ufrivilligt – har besøgt skadestuen, eller dem, som frivilligt har opsøgt nogle af de mange andre tilbud, hospitalet tilbyder.

Helbredstjek på godt og ondt
– De fleste danskere, der kommer her, får lavet tænder – det kan være lige fra huller til kroner eller tandblegning. Og så er der en del, som får foretaget et af de grundige helbredstjek med blodprøver, røntgen, lungefunktion, hjertekardiogram og så videre. Kommer man om formiddagen, behøver man ikke bestille tid – man kan som regel komme til inden for en halv time, fortæller Lotte Dietrich.

Alle resultater får du med hjem i en lille bog, som du eventuelt kan tage med til din læge hjemme i Danmark.

– En gang imellem sker det, at lægerne finder ud af, at patienten har kræft, og selv om det ikke er nogen rar besked at få, så giver det alt andet lige bedre behandlingsmuligheder, jo tidligere man finder ud af det, siger Lotte Dietrich.

Annonce:

Hun fortæller, at mange af de danskere, hun møder gennem sit arbejde, vælger at få foretaget helbredstjekket i Thailand, fordi deres læge derhjemme har afvist dem, eller fået dem til at føle sig til besvær.

Grundige og blide tandlæger
Hospitalet er holdt i pastelfarver, og overalt på de lyse gange møder man smilende thaier i farveafstemte kitler. Stedet ligner lidt et af de topmoderne hospitaler, man ser i amerikanske tv-serier.

LÆS OGSÅ: Turist hos de polske håndværkere

I en af hospitalets tandlægeklinikker møder vi danske Frank, som benytter besøget under de varme himmelstrøg til at få tjekket sine bisser.

– Jeg synes, thailandske tandlæger er både blidere og mere detaljeorienterede end danske tandlæger, og udstyret er det allermest avancerede, så siden 2004 har jeg stort set kun brugt thailandske tandlæger. Jeg har bl.a. fået lavet seks nye tænder til en brøkdel af den pris, jeg skulle have givet for at få det lavet derhjemme, fortæller han.

Annonce:

Vær ude i god tid
Overvejer du at få lavet en større kosmetisk operation på et hospital i Thailand, skal du i gang med at forberede dit besøg ca. to måneder før, du skal af sted.

– Vi laver en forhåndskonsultation via mail, hvor folk sender billeder og forklarer, hvad de gerne vil have lavet – typisk et ansigtsløft eller bryster. Kirurgerne vurderer, om det er realistisk at indfri patientens forventninger og kommer så med et prisoverslag. Når patienten kommer til Thailand, mødes man igen og foretager en endelig vurdering, og så kan man i princippet komme til samme dag, forklarer Lotte Dietrich.

Der er selvfølgelig en sprogbarriere, når man bliver opereret i et fremmed land, og det thailandske personale er ikke vant til, at patienterne stiller så mange spørgsmål.

– Til gengæld er der masser af personale, og de er meget servicemindede. Og lægerne har ry for at være dygtige og have god tid, forklarer Lotte Dietrich.

Annonce:

Efter operationen ligger man typisk på hospitalet i to dage og flytter derefter på hotel i nærheden, så man kan komme og få fjernet sting efter ca. syv dage.

– Selvfølgelig vil der være ting, man ikke kan foretage sig, men man kan f.eks. godt bade med plaster på. Og selv om det løber op i samme pris, som at få lavet det i Danmark, når du har betalt både rejse, hotel og operation, så er det måske mere behageligt at komme sig oven på sådan en type operation under palmerne end hjemme på en sofa i gråvejr i Danmark, siger Lotte Dietrich.

Ekstra Bladet Ferie var inviteret af Thomas Cook/Spies.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: