Annonce:
Annonce:

85-årig blev nøgenvisiteret

JFK: Ældre kvinder føler sig dybt krænket efter at have måttet smide tøjet i lufthavnens sikkerhedskontrol

Ligner jeg en terrorist,? spørger 85-årige Lenore Zimmerman. (Vidcap: msnbc.com)
Ligner jeg en terrorist,? spørger 85-årige Lenore Zimmerman. (Vidcap: msnbc.com)
Annonce:
Følg Ferie

En 85-årig kvinde følte sig dybt krænket efter at være blevet grundigt kropsundersøgt i sikkerhedskontrollen i JFK-lufthavnen i New York sidste tirsdag.

I stedet for at nøjes med kropsscanneren måtte den ældre kvinde gå ind i et privat rum sammen med sikkerhedskontrollanterne, hvor hun skulle smide alt tøjet.

Det tog ualmindeligt lang tid at undersøge kvinden, der sidder i kørestol, og det endte med, at hun missede sit fly og i stedet måtte rejse med en senere afgang.

- Jeg er chokeret. Jeg sidder i kørestol. Jeg vejer mindre end 50 kilo. Ligner jeg måske en terrorist, siger Lenore Zimmerman til msnbc.com.

TSA, der står for al sikkerhed ved den civile lufttrafik i USA, genkender dog ikke sagsforløbet. Og i en officiel udtalelse fortæller man, at TSA ikke foretager nøgenvisitationer.

LÆS OGSÅ: Måtte smide bleen i sikkerhedskontrollen

Annonce:

Alle er dog enige om, at Lenore Zimmerman blev taget ind i et privat værelse, eftersom hun ikke ville rulle gennem kropsscanneren, fordi hun var bange for, at hendes defibrillator ville sætte ud.

Den ældre kvinde hævder desuden, at hun slog sig voldsomt under processen, og at hun 'blødte som en gris' bagefter, fordi hun er på blodfortyndende medicin. Hun blev hurtigt lappet sammen af en paramediciner, men fik besked på at opsøge en læge, når hun var kommet til Florida.

Og næsten det samme sagsforløb gør sig gældende for 88-årige Ruth Sherman, der også skulle flyve fra JFK til Florida.

Hun blev taget til side, da scanneren viste en stor bule på den ene side af kroppen. Hun fortalte, at det var hendes stomipose, men sikkerhedskontrollanterne insisterede på at undersøge sagen nærmere.

I et privat værelse måtte den knap 90-årige kvinde så smide alt tøjet og vise, at der rent faktisk var tale om fyldt stomipose.

Annonce:

- Det var forfærdeligt, siger Ruth Sherman. Jeg sagde: 'Rør mig ikke - I har beskidte hænder.' De fik mig til at tage mine træningsbukser af sammen med mit undertøj. Jeg er på medicin, og jeg ville ikke forøge mit blodtryk. Det var en forfærdelig situation, siger hun til msnbc.com.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: