SAS satser på halvtomme London-fly

Strejken blandt britiske indrejsekontrollører hele onsdag vil lamme særligt Heathtrow, og der kan komme ventetid på op til 12 timer

Der forventes kaos i morgen i blandt andet verdens travleste internationale lufthavn, Heathrow i London. (Foto: AP)
Der forventes kaos i morgen i blandt andet verdens travleste internationale lufthavn, Heathrow i London. (Foto: AP)

London er den allermest populære udlandsdestination for danske flyrejsende. Men i morgen, onsdag 30. november, er det en rigtig dårlig dag at rejse til Storbritannien.

For hele dagen er der varslet en omfattende strejke fra britiske indrejsekontrollører, hvilket omfatter alle udenrigslufthavne, ligesom de fleste færgeterminaler vil være påvirket med uungåelige forsinkelser til følge.

LÆS OGSÅ: Lej et værelse hos dronning Elizabeth

Hos SAS oplyser man til ekstrabladet.dk/ferie, at ingen flyafgange er aflyst, men at man er blevet bedt om at skære ned på antallet af pasagerer. Det betyder, at selskabet i videst muligt omfang vil flyve med halvtomme fly for at mindske presset på Heathrows få tilbageværende indrejsekontrollører.

TV: Lækre Pixie Lotts livlige London

Strejken varer officielt 24 timer og begynder klokken 00.01 i nat, men nogle effekter vil kunne mærkes for rejsende allerede tirsdag aften. I løbet af torsdag morgen skulle alt være normaliseret i både lufthavne og havne.

Nogle engelske lufthavne vil dog være mindre bekvemme at have ærinde i end andre. I Heathrow kan der således blive op til 12 timers forsinkelse, mens der i Gatwick forventes 'betydelige forsinkelser'.

LÆS OGSÅ: Claire Ross-Brown: Mit London

Mindre voldsomt bliver det i Stanstead og Manchester samt i skotske Edinburgh og Aberdeen, oplyser Telegraph.co.uk.

Hvert år rejser cirka 1,5 millioner flypassagerer mellem Londons lufthavne og Københavns Lufthavn.