Lej et værelse hos dronning Elizabeth

Hvis nu du mangler et sted at sove under OL i London

Tre værelser i St. James Palace udlejes gennem et privat firma. (Foto: AP)
Tre værelser i St. James Palace udlejes gennem et privat firma. (Foto: AP)

Riget fattes penge. Eller rettere - regenten fattes penge. Således har den engelske dronning Elizabeth nu taget et utraditionelt skridt i forsøget på at skrabe penge ind til en række omfattende renoveringer af kongefamiliens mange paladser.

Daily Mail skriver, at hun derfor agter at udleje værelser i St. James Palace under De Olympiske Lege i London i 2012.

LÆS OGSÅ: Se Wills og Kates London

Der er tale om tre værelser, der hver især vil koste gæsten 30.000 pund om dagen. Man kan vælge mellem Throne Room, der ikke overraskende indeholder en trone, Tapestry Room med tæpper vævet til kong Charles II eller Queen Anne Room, der er udstyret med et enormt portræt af kong George II.

Placeringen er god, idet Horse Guards Parade starter lige ved siden af slottet, ligesom maratonløbene starter og slutter lige uden for slotsparken, mens maratonsvømning og triatlon skal afholdes i nærliggende Hyde Park.

LÆS OGSÅ: Royal rejsning

Ingen regent har boet i St. James Palace siden 1837, men det var i øvrigt stedet, hvor prins William bekendtgjorde forlovelsen med Kate Middleton.

Og selv om brylluppet var dyrt, er der også kommer penge den anden vej. For den engelske kongefamilie fik gode indtægter målrettet renoveringen, da man i 73 dage åbnede dele af Buckingham Palace for offentligheden og tiltrak hele 600.000 gæster, hvoraf langt størstedelen ville se Kates brudekjole på nært hold.

LÆS OGSÅ: Stormløb på Kates kjole