Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Undgå fængsel i ferien: Tag bukser på

Kysseri, forkerte souvenirs eller vittigheder kan hurtigt få dig bag tremmer i udlandet

Nøgen på stranden? Dårlig idé, hvis du turister den i Malaysia, hvor de kan smide dig i fængsel for at vise bar nummi. (Modelfoto: Colourbox)
Nøgen på stranden? Dårlig idé, hvis du turister den i Malaysia, hvor de kan smide dig i fængsel for at vise bar nummi. (Modelfoto: Colourbox)

Ferie betyder for de fleste frihed – frihed fra dagligdagens sure pligter og frihed til at gøre lige, hvad man har lyst til.

Men shorts og T-shirt kan hurtigt blive skiftet ud med fangedragt og lænke om benet.

Reglerne for, hvad man må, og hvad man i den grad ikke må, er nemlig langt fra de samme i udlandet som herhjemme i Danmark – og nogle steder kan et lille kys eller en dårlig vittighed om kongen få fatale følger.

LÆS OGSÅ: Tre ugers fængsel til fly-pisser

Læs her hvordan du undgår at ruske tremmer i ferien:

Kys og kram: Det er måske svært at forstå, at et kys kan gøre nogen fortræd. Men i Dubai blev et britisk par for et par år siden anholdt for at kissemisse offentligt på en restaurant.

I lande med strenge religiøse regler gør man altså klogt i at holde snitterne for sig selv, når der er andre mennesker til stede.

Utroskab er også forbudt i flere lande, f.eks. i de populære rejsemål Egypten og Marokko. Også homoseksualitet er forbudt på bl.a. Jamaica, Maldiverne og i Marokko.

Forkerte feriebilleder: I mange lande er det strengt forbudt at fotografere militære anlæg, regeringsbygninger, lufthavne osv. Eller endda bare fotografere i nærheden af dem. Det glæder for eksempel USA, Grækenland og Polen.

I værste fald bliver man anklaget for spionage. Mange steder er det også forbudt at fotografere på museer, hvilket man også gør klogt i at respektere.

Skumle souvenirs: Tænk dig godt om før diverse souvenirs fra rejsen bliver proppet ned i kufferten. Hvis et maleri, en antikvitet eller en gammel mønt bliver betragtet som nationale klenodier, er det strafbart at tage dem med hjem – og det kan udløse kæmpe bøder og hårde fængselsstraffe.

Sjældne dyr og planter er også ofte ulovlige at udføre – og indføre for den sags skyld – så der er flere gode grunde til at tjekke skoene for edderkopper, hvis man har været på ferie i f.eks. Brasilien.

Nøgne numser: Det er bestemt ikke alle steder, at bare bryster eller det, der er vildere, er velkomne.

I Malaysia kan nøgenbadning give op til tre års fængsel og også i populære rejsemål for danskerne risikerer kåde turister straf fra ordensmagten for at smide bukserne på stranden. Det gælder Egypten, Tyrkiet, Grækenland, Sydafrika og Thailand.

Flere steder skelnes der dog mellem at ligge topløs og optræde helt nøgen.

Majestætsfornærmelse: I princippet er handlinger, der virker krænkende over for regenten også ulovlige i Danmark.

Men hvor paragraffen aldrig bliver benyttet i praksis herhjemme, så forholder det sig helt anderledes i udlandet.

Thailænderne er for eksempel ekstremt begejstrede for deres konge, og der hænger billeder af ham over alt i butikker, private hjem og på gaderne. Hån mod kongen eller kongehuset straffes hårdt, så gem hellere de dårlige vittigheder langt væk.

Narko og våben: Det kommer måske ikke som den største overraskelse, at besiddelse af narkotika og våben er forbudt i mange lande. Men flere steder er det faktisk også forbudt at rende rundt med noget, der bare ligner et våben. I Holland er våben-attraper ulovlige, og i Kenya bliver gaspistoler og legetøjspistoler også betragtet som våben.

Selv et lille gram hash i lommen udløser lange straffe eller endda henrettelse (!) i nogle af de mest populære ferielande - bl.a. Thailand, Maldiverne, Egypten og Brasilien ser ikke med milde øjne på en bette hygge-joint nydt i lukket kreds.

Personer, der tager medicin, som indeholder euforiserende stoffer, kan få udstedt et 'pillepas' hjemmefra.

Kilder: vg.no, tripadvisor.com, um.dk, Udenrigsministeriets Borgerservice.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen