Så rejs dog til billige Japan

Der bor 128 millioner mennesker i Japan. Men de vil så gerne have, at du besøger dem

Tokyo er en af verdens absolut største byer med mere end 30 millioner mennesker, hvis man medregner forstæderne. (Foto: Colourbox.com)
Tokyo er en af verdens absolut største byer med mere end 30 millioner mennesker, hvis man medregner forstæderne. (Foto: Colourbox.com)

Turistkrisen i Japan har været noget nær total efter tsunamien ramte landet i marts. Antallet af udenlandske turister er dykket til en tredjedel af niveauet på samme tid sidste år, og visse steder i landet er ni ud af ti turister blevet væk.

Særligt omfanget af udslippet på atomkraftværket Fukoshima har skræmt turisterne væk, men mens det danske udenrigsministerium fraråder alle rejser til steder, der ligger i en radius af 80 kilometer fra værket, så er resten af det futuristiske og samtidig dybt traditionelle land ikke blevet mindre interessant at besøge.

Og du kan tilmed gøre et kup. For den manglende efterspørgsel på hotelsenge har sendt priserne ned. Således faldt prisen på et værelse i Kyoto med 18 procent i forhold til sidste år, mens det er blevet gennemsnitligt 14 procent billigere at overnatte i Tokyo, viser en undersøgelse fra Hotels.com.

LÆS OGSÅ: 10.000 gratis flybilletter til Japan

- Jordskælvet i Japan har haft mærkbare konsekvenser - ikke bare i Japan, men i hele Asien. Var det ikke for naturkræfternes gennemslagskraft, havde denne del af verden oplevet en langt større vækst. Og vi har formentlig stadig ikke set de største prisfald på hoteller i regionen som følge af de katastrofer, der ramte Japan i første halvår af 2011, siger administrerende direktør hos Hotels.com, Nigel Pocklington.

Billige flybilletter
Og to af de, der drager fordel af den udeblevne turisme i Japan, er ægteparret Per Christensen og Nicola Jackson fra København.

HER ER JAPANS FEM FEDESTE KARAOKEBARER

- Vi havde allerede før tsunamien talt om at tage til Japan, men udsatte planerne for at holde øje med situationen. Det har i længere tid været sikkert at rejse til de fleste steder i landet, så vi har udelukkende ventet med at booke flybilletterne for at opleve landet i foråret, hvor landskaberne skulle være smukkest, og hvor kirsebærtræerne springer ud. Det skulle være lidt af en event i Japan. Og da vi fandt de billige flybilletter slog vi til med det samme, siger Nicola Jackson til ekstrabladet.dk/ferie.

LÆS OGSÅ: Lever af soya og wasabi i en lufthavn

De har kun betalt 4.800 kroner per person for en returrejse med SAS, hvilket ifølge Nicola er mellem 3.000 og 4.000 kroner billigere end måneden før.

Parret har planlagt først at opleve Tokyo, hvor de skal ud at snuse til de forskellige kvarterer, spise god japansk mad og se på spændende design og unge i 'anime'-outfits.

LÆS OGSÅ: Her skal du vise dig frem på livecam

- Jeg har længe været facineret af det japanske mærke Muji, der laver nytænkende minimalistiske designs indenfor alt lige fra kuglepenne til elektronik. Muji findes også i flere auropæiske storbyer, men selve varehuset findes i Tokyo, så dér skal jeg tilbringe et par timer. Derudover kunne det være sjovt at besøge den japanske version af Disneyland, der ligger lidt udenfor Tokyo, siger Nicola.

LÆS OGSÅ: Velgørenhed er at gramse på bryster

Efter Tokyo er det planen at tage højhastighedstoget videre ud i landet.

- Vi overvejer Kyoto, hvor vi kan opleve templer, bambusskove og en vaskeægte samurai-borg, samt Osaka hvor der skulle være god mulighed at shoppe og Izu-Kogen, hvor der ligger en stor smuk nationalpark.

LÆS OGSÅ: Alice i madland

- Og så overvejer vi at afslutte ferien med en lang weekend på Okinawa-øerne, der har subtropisk klima og hvide sandstrande, slutter Nicola Jackson-san.

1 af 2 Ingen klæder sig i så outrerede klæder som de unge japanere. (Foto: AP)
2 af 2 Tokyo er en af verdens absolut største byer med mere end 30 millioner mennesker, hvis man medregner forstæderne. (Foto: Colourbox.com)
0 kommentarer
Vis kommentarer