Annonce:
Annonce:

Oversvømmelser koster Thailand en million turister

Myndighederne frygter, at hele Bangkok bliver oversvømmet med halvanden meter vand, hvis digerne brister.

Oversvømmelsernes omfang er uoverskuelige, og vandstanden i det centrale Bangkok risikerer at stige med 1,5 meter. (Foto: AP)
Oversvømmelsernes omfang er uoverskuelige, og vandstanden i det centrale Bangkok risikerer at stige med 1,5 meter. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Ferie

Situationen i Thailands hovedstad, Bangkok, spidser til, efter landets premierminister har advaret om, at dele af byen risikerer oversvømmelser i op til en måned.

- Efter at have vurderet situationen, forventer vi, at vandmasserne bliver i Bangkok imellem to uger og en måned, inden vandet løber tilbage i havet, siger Thailands premierminister, Yingluck Shinawatra.

Tirsdag aften sagde hun i en tv-tale til landets indbyggere, at vandet i det centrale Bangkok risikerer at stige med 1,5 meter, hvis digerne langs floderne i hovedstaden bryder sammen.

TV: De værste oversvømmelser i 50 år

Premierministeren forventer dog ikke, at oversvømmelserne i Bangkok vil være lige så voldsomme som i andre dele af landet, hvor vandet er steget med op til tre meter.

Annonce:

Myndighederne har gennemført en offentlig ferie på fem dage fra 27. oktober til 31. oktober, så Bangkoks indbyggere har mulighed for at forlade hovedstaden, inden tidevandet rammer Chao Phraya-floden, som snor sig gennem byen.

Myndighederne har travlt med at pumpe vandet ud af Bangkok, men rekordhøj vandstand i floden øger risikoen for oversvømmelser, når tidevandet kommer.

LÆS OGSÅ: Vi skal bliver længere i Thailand

Tv-billeder onsdag viser indbyggere, der går i vand til knæene langs Chao Phraya-floden ved Det Store Palads, som er en af de største turistattraktioner i byen.

Og netop turismen i Thailand bliver også hårdt ramt af vandmasserne. Turistministeren Chumphol Silpa-archa forventer, at antallet af turister i år vil blive reduceret med op til en million.

Indbyggerne i Bangkok har tømt supermarkederne for vand på flaske og hamstrer madvarer som ris og nudler.

Det er de værste oversvømmelser i Thailand i 50 år. Mindst 366 personer har mistet livet siden midten af juli, og mere end 113.000 thailændere er blevet midlertidigt genhuset.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er kvindens krop - ikke juristernes
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: