Fem eller flere sexpartnere på charterferien

Vi tager store chancer, når vi er på ferie. Undersøgelse viser, at hver tredje, der rejser uden partner til Ibiza og Mallorca, har sex på ferien

En våd aften på en af Ibizas natklubber ender for mange singler med uforpligtende - og ubeskyttet - sex. (Foto: Colourbox.com)
En våd aften på en af Ibizas natklubber ender for mange singler med uforpligtende - og ubeskyttet - sex. (Foto: Colourbox.com)

Det går hedt for sig på Mallorca og Ibiza. Især blandt de engelske, tyske og spanske turister, der besøger de to Baleariske Øer. For hele 34 procent af de gæster, der har været på ferie på øerne uden en medbragt partner, har haft sex under opholdet, viser en undersøgelse netop publiceret i European Journal of Public Health.

Det skete primært for de, der havde valgt at være på øen mere end en uge. Og risikoen for at have sex uden kondom var klart større blandt dem, der rejste sammen med venner af de modsatte køn. Ligesom det også var tilfældet for dem, der havde taget ulovlige stoffer.

LÆS OGSÅ: På hvilken ferie har du scoret mest?

Man undersøgte en række 16-35 årige turister, hvoraf 30 procent rejste sammen med deres sexpartner.

Der var flere blandt de spanske turister, der havde sex end blandt briterne og tyskerne (53-60 procent mod 38-44 procent og 47-48 procent), mens der blandt tyskene var større risiko for, at den rejsende havde haft fem eller flere sexpartnere på ferien (12 procent mod henholdsvis 7 og 8 procent for briterne og spanierne).

LÆS OGSÅ: Vi scorer på strandferien

Undersøgelsen viste desuden, at det var tyskerne, der i færrest tilfælde brugte kondom, at spanierne var mere tilbøjelige til at have sex på Ibiza end Mallorca, og at det i det hele taget var singlemændene, der udviste den største seksuelle risiko sammenlignet med singlekvinderne.

LÆS OGSÅ: 16-årige køber ludere i Sunny Beach

Og de singleturister, der havde sex under ferien, frekventerede i højere grad end de andre natklubber og steder, hvor folk drikker sig fulde. Det galdt i særdeleshed dem, der havde mange sexpartnere under opholdet.

Og det var ligeledes disse, der i havde størst tendens til ikke at bruge kondom.

LÆS OGSÅ: Mere sprut, røg, mad og sex på ferien