Tag til Thailand og få tæsk

Det er ikke bare som publikum til thaiboksning, du kan få lidt ekstra action på charterferien. Hvad med selv at gå i ringen mod en ægte thaibokser?

Grad får en på hovedet i ringen, og den sidder – og gør ondt!
Grad får en på hovedet i ringen, og den sidder – og gør ondt!

– Der vil komme blod, og der vil komme knockouts. Dette er ikke et turistshow, lyder advarslen over højtalerne mandag aften på Patong Boxing Stadium. Det ugentlige thaiboxing-show er klar til at blive skudt i gang.

Et medlevende publikum hujer med stor begejstring – alle på nær en enkelt i hvert fald. For den 23-årige canadier Grad kommer den blodige advarsel lidt for sent. Han sidder nemlig allerede i sine bokse-shorts og er ved at få tapet hænderne op.

For 700 kr. thailandske tæsk
Bortset fra hudfarven, som er en del lysere end de øvrige deltageres, afslører øjnene den unge mand. Frygten for at stille op til blodbad og knockout var efter alt at dømme ikke en del af de planer, som han sammen med sin ven Nick i et svagt øjeblik lavede for mindre end 12 timer siden.

– Vi er på ferie i 30 dage, og så mødte vi en sikkerhedsvagt fra stævnet på gaden her til formiddag. Jeg sagde, at jeg ville betale, hvis Grad stillede op, og det gjorde han så, smiler Nick.

Det koster 4000 bath – næsten 700 danske kroner – at lægge krop til en omgang thailandske tæv. Dertil kommer, at 'manageren', som Nick i dagens anledning er blevet døbt, også skal betale for at komme ind og se sit bokse-håb. Han slipper dog med 1000 bath, godt 175 danske kroner.

Unfit modstander
Det er første gang nogensinde, at Grad skal have boksehandsker på, og det kan skræmme både den robust byggede debuterende bokser og hans ellers så kække kammerat.

– Men vi har fået at vide, at modstanderen er unfit, forsøger Nick at berolige.

Det ser dog ikke ud til at hjælpe ret meget på den 23-årige canadier, der helt professionelt forsøger at lukke alt ude med høretelefoner. Det er dog svært at slippe for den enerverende thai-musik, som uden pauser banker ud af højtalerne, mens den lokale del af publikum lever sig ind i atmosfæren med tilråb og buhråb.

De første par kampe står mellem børn helt ned til 11-års-alderen, og her er der ikke hverken blod eller knockouts.

LÆS OGSÅ: Danske turister hjælper politiet i Phuket

Måske meget godt, hvis man kigger rundt blandt publikum.

Her ses ansigter, der ikke ser ud til at være meget ældre end dem oppe i ringen.

Skræmmende oplevelse
Den første voksenkamp er kamp nummer otte, og her er det netop 23-årige Grad, der skal i ringen mod den lokale Tonpet.

Grad ligner mere en forskræmt kylling i en hønsegård end en ung mand på 72 kilo i en boksering. Alligevel går den urutinerede bokser frisk til sagen og får flere slag ind. Dog ikke nogle, der ryster hans erfarne og derfor mere snu modstander.

Grad har tydeligvis set tilpas meget boksning på tv til at vide, at han skal beskytte sit ansigt med parader, men den gennemskuer Tonpet og sætter i stedet al kraft ind på at sparke den stakkels canadier ned. Med kraftfulde og konstante spark på venstre lår rammer thaien Grad, hvor det tydeligvis gør ondt.

Grad overlever de første tre minutter, men i anden omgang af de i alt fem forbarmer dommeren sig over den debuterende thaibokser. Han tæller over den canadiske turist og stopper efterfølgende kampen.

Med publikums applaus og tilråb halter Grad over i sit ringhjørne og videre ud mod omklædningsrummet.

LÆS OGSÅ: Bliv gift i Paradis

På bedste sportsmanerer giver han et interview til den ventende verdenspresse i form af Ekstra Bladet Ferie om sin debut.

– Det var så skræmmende i begyndelsen. Jeg var meget, meget nervøs, da jeg stod oppe i ringen og blev gjort klar. Mine ben rystede, forklarer Grad, der har fået sig noget af en souvenir med fra mødet med thaiboksning. Hans venstre lår er allerede hævet og gult og blåt.

– Hvad tror du, din mor siger til det ben, du har fået dig der?

– Er du vanvittig?! Mine forældre ved intet om det her. Det skal de nok heller ikke lige have at vide. I hvert fald ikke før vi er hjemme igen. Min mor ville flippe helt ud, forklarer den nybagte thaibokser, før han sender sin manager ud for at finde en kold øl og en tequila til at tage den værste smerte i det skadede lår.

Ekstra Bladet Ferie var inviteret af Scanway/Tyrkiet Eksperten.