Wellness på havet

Hvorfor nøjes med et spa-resort, når du kan få hele wellness-oplevelsen om bord på et skib langt væk fra hverdagens trummerum

En stor del af at være på krydstogt er at give sin krop lækre wellness-behandlinger. Og de fleste skibe har masser og atter masser at vælge imellem. (Modelfoto: Polfoto/Corbis)
En stor del af at være på krydstogt er at give sin krop lækre wellness-behandlinger. Og de fleste skibe har masser og atter masser at vælge imellem. (Modelfoto: Polfoto/Corbis)

Uanset om du drømmer om colgate-smil, om ti år yngre hud eller et slaraffenland af jacuzzier med udsigt, så finder du det om bord på verdens krydstogtskibe. Og det er netop, hvad danskerne vil have.

Det mærker man hos to af Danmarks rejsearrangører af krydstogter, Team Benns og Bella Vista.

– Spa-konceptet har eksisteret i 10-15 år på krydstogtskibene. Danskerne har taget lidt længere tid end resten af verden for af falde for wellness-konceptet, men vi mærker nu helt klart en stigende interesse fra danskernes side. Det ses blandt andet på, at man ofte er nødt til at bestille tid til de populære spa-behandlinger hjemmefra, siger Jesper Boas Smith, ejer af Bella Vista.

LÆS OGSÅ: Sejltur til stjernerne

Han påpeger dog, at danskerne ikke tager på krydstogt alene for spa-oplevelsen.

– Spa er bare en mulighed. Det kan sagtens være, det kun er kvinden, der er interesseret i wellness, mens manden heller vil træne sit golfhandicap. Krydstogtet giver de par muligheden for at lave det, de gerne vil hver især, mens de stadigvæk er sammen om tingene.

Væk fra hverdagen
Det er produktchef hos Team Benns Annette Jørgensen enig i:

– Når vi sælger krydstogt, er spa-oplevelsen sammen med følelsen af at befinde sig på et flydende resort med til at give en følelse af velvære, en følelse af at befinde sig i en helt anden verden – helt væk fra hverdagen.

Teenagebehandlinger og tandpastasmil
Det er ikke kun far, der skal have ryggen masseret og skægget trimmet, og mor, der skal vokses, nusses og neglelakeres. Også krydstogternes unge passagerer vil have velvære for krop og sjæl, og derfor kan verdens største krydstogtskib, Allure of the Seas fra rederiet Royal Caribbean, tilbyde et spakoncept, som udelukkende henvender sig til teenagere, og som netop har fokus på denne målgruppes særlige behov og ønsker.

Følg Ekstra Bladet på Facebook HER

Personlig stylist
Her kan de 13-17-årige boltre sig i lækre behandlinger, der bl.a. bekæmper uren hud – den såkaldte 'Acne Attack'-behandling – eller garantere kvalitetstid for far og søn med en særlig chillout-massage til dem begge på samme tid.

De unge kan lade sig toptune med en sommerigtig kulør med skibets 'Fake Bath'-tilbud eller få bobbet håret op med 'Beach Babe'-behandlingen, som henvender sig til dem, der trænger til at give manken en kærlig hånd.

Man kan også få hjælp af en professionel stylist til at finde det look, der lige præcis passer til en.

En del skibe er også begyndt at tilbyde de lidt mere drastiske tiltag i kampen mod alderen. Således kan man f.eks. om bord på nogle af Royal Caribbeans skibe få fjernet rynkerne med botox til priser fra 2000 kroner, eller sætte aldringen af huden i stå med restylane- og perlane, der på samme måde som botox sprøjtes ind i huden for at forhindre, at den afslører ens virkelige alder. Priser starter ved 4000 kroner.

Er det nærmere kaffegule-tænder, der plager dig frem for rynker, så kan du med Royal Carribbeans Go Smile-behandling få skinnende hvide tænder til priser, der starter ved 854 kroner.

Læs mere om Generation Y-SPA, tandblegning og rynkebekæmpelse på royalcaribbean.com

LÆS OGSÅ TEMAET: Tid til krydstogt på ekstrabladet.dk