Japanere vil have solpaneler på månen

Fremtidens energiforsyning kommer fra månen. Japanerne har store planer

Månen er en stor uudnyttet energiressource. I hvert fald hvis man forsyner den med solpaneler. (Foto: Colourbox.com)
Månen er en stor uudnyttet energiressource. I hvert fald hvis man forsyner den med solpaneler. (Foto: Colourbox.com)

For at løse jordens energiproblemer, skal vi ikke se indad. Men derimod udad. Det mener i al fald japanske forskere fra Shimizu Corp, der vil opføre et 400 kilometer langt bælte af solpaneler på månen, som skal omdanne solenergi til elektricitet og via laserstråler skyde den til jorden.

LÆS OGSÅ: De fem fedeste karaokebarer

Planen er, at robotter skal udføre arbejdet med at installere hardwaren på månen, og at man som udgangspunkt vil udnytte de ressourcer, der er naturligt forekommende deroppe.

LÆS OGSÅ: Vi tager mågehjerner med hjem fra ferie

Når først panelerne er installeret, er teorien, at de dele, der vender mod solen, kan samle lyset og konvertere det til elektricitet, der så bliver sendt til den side, der vender mod jorden, ved hjælp af et kabel.

Derfra skal energien så zappes til enorme modtagere jorden ved hjælp af mikrobølger og lasere, skriver rejsesitet CNNGO.

LÆS OGSÅ: Her er de fedeste strande midt i byen

Arbejdet kan følge Shimizu påbegyndes i 2035. Men taget i betragtning af, hvor lang tid det tog at beslutte byggerierne af eksempelvis Storebæltsbroen og den københavnske Metro, så skal man nok regne med en vis forsinkelse - hvis ellers projektet nogensinde bliver til noget.