Her er de fedeste strande midt i byen

Her kan du tage på strandferie inde midt i storbyen

København er en af de storbyer, der har flere bademuligheder. Her er det en ung kvinde, der nyder sommeren i Amager Strandpark. (Foto: Jan Sommer)
København er en af de storbyer, der har flere bademuligheder. Her er det en ung kvinde, der nyder sommeren i Amager Strandpark. (Foto: Jan Sommer)

Ofte er det et svært at vælge mellem storbyferie og strandferie. Men de behøver ikke at være hinandens modsætninger, og du kan således flere steder kombinere strandlivets glæder med storbyens rige udvalg af kultur, gastronomi og pulserende natteliv.

Hotels.com har nedenfor samlet en række forslag til, hvor du kan rejse hen, hvis du brænder for begge dele.

Masser af populære havnebassiner i København
En pioner inden for bystrande er den danske hovedstad. Vandet i Københavns Havn er lige så rent som vandet i Øresund (når altså der ikke har været skybrud). København har sine egne badestrande i byens centrum, hvor Havnebadet på Islands Brygge og Havnebadet ved Fisketorvet er de største. Det første af byens havnebade er Islands Brygge, som blev realiseret i 2002, og sidenhen er flere kommet til. Hvis du vil køles ned, så pak picnickurven og prøv en forfriskende dukkert i et af de fem bassiner på Islands Brygge, gå tur langs Amager Strandpark kun fem kilometer fra Rådhuset, eller besøg det nyeste havnebassin på Østerbro.

Liggestole og parasoller i Firenze
Hvis du skal en tur til Firenze over sommeren så husk at pakke bikinien eller badebukserne, for byen har fået sig en strand. Dele af Arnos flodbred er brugt til at skabe et kæmpe stort grønt område med fri afbenyttelse af liggestole og parasoller, så du kan få den optimale badeferie midt i byen. Her står den på afslapning og solbadning, beach volley eller opdagelse med børnene efter skildpadder og hejrer - kun et stenkast fra byens centrum. Bystranden i Firenze ligger ved floden, så der er god mulighed for at blive afkølet af vinden, mens du nyder udsigten over floden Arno, Toscanas længste flod.

Sand og friske cocktails ved Berlinmuren
Hvis du besøger Berlin denne sommer og får øje på liggestole, sand og barer på stranden, så er det ikke, fordi du har fået solstik: Du er i Oststrand, den største og mest foretrukne af Berlins bystrande og det perfekte sted at mødes efter en lang dags sightseeing i Berlin by. Kun en gåtur fra Berlinmuren, ved bredden af floden Spree, tiltrækker Oststrand forretningsmænd, studerende og familier om dagen, mens stranden om natten bliver omdannet til et barområde, hvor der drikkes forfriskende og berusende cocktails.

Palmer og sportsaktiviteter på 'Paris Plage'
Siden sommeren 2002 har der været bystrand i Paris til glæde for både parisere og turister. Langs Seinens bredder bliver der hver sommer fragtet tonsvis af sand og palmer til hjertet af den romantiske hovedstad, hvor solbadere kan nyde sol og sand. Husk dog at det frabedes at bade topløs, og at det er forbudt at bade i Seinen. Paris Plage, som Paris’ bystrand hedder, er dog blevet en institution for byen og tiltrækker flere millioner gæster hvert år. Du kommer aldrig til at kede dig, da der er op til flere forlystelser og sportsaktiviteter på Paris Plage, eller I kan tage jer en blunder på de mange liggestole langs Seinen.

Dans og solbadning midt i verdens største land
Det er svært at tænke på billedet af en strand, når du tænker Moskva. Men den russiske hovedstad byder på mange muligheder for at tilbringe dine sommerdage, som var du på en solrig Middelhavsstrand. Faktisk skal du kun gå få minutter fra byens centrum, før Moskva byder på flere strande bl.a. Gorky Strand, beliggende i den berømte park af samme navn. Når du går på sandet, solbader eller danser til musik af de bedste DJs, så glemmer du helt, at du er i Moskva.

Verdens eneste indendørs strand i Japan
Japan er et meget fascinerende land at gå på opdagelse i, men sommeren kan være ret irriterende: Vejret er ofte regnfuldt, og når solen står op, opstår der hurtigt et problem med at finde en smuk strand at ligge og dase på. Løsningen hedder Ocean Dome, som er verdens eneste indendørs strand, hvor himmelen altid er blå. Når solen reelt skinner trækker Ocean Dome sit tag til sig og lader solens stråler skinne ned på stranden. Der er konstant 30 grader inde i denne kæmpe kuppel, og vandet bliver heller ikke koldere end 28 grader.