Dybstegt smør og andre lækkerier

Fedt i fedt med fedt på. Se de seneste påhit fra amerikanske markeder. Grundreglen er, at ALT kan smides i frituren

En ægte amerikaner kan smide alt ned i frituregryden. Kun fantasien sætter grænser. (Foto: Colourbox.com)
En ægte amerikaner kan smide alt ned i frituregryden. Kun fantasien sætter grænser. (Foto: Colourbox.com)

Jaja, vi ved det godt. Det er bikinisæson, og ingen af os - kvinde som mand - burde spise andet end speltbrød med dampede rodfrugter og kogt kyllingebryst.

Men skulle du alligevel have mod på tilværelsen og tage et smut til Amerikas Forenede Stater, så går du en verden af spændende fødevarer i møde, som du med garanti aldrig ville støde på herhjemme.

Og særligt de mange markeder, som vore amerikanske venner holder så meget af, byder på lækkerier af en art, som vil få enhver fransk stjernekok til at lægge sig hulkende i fosterstilling i dagevis.

For selv om smør er en afgøende bestanddel af den berømmede franske cuisine, så finder du næppe en parisisk chef, der vil servere følgende retter:

LÆS OGSÅ: I hvilket land får du den bedste mad

Dybstegt smør
Et slagtilfælde er lige om hjørnet, når du mæsker dig i denne dryppende klump af rendyrket dødsforagt. Smørkugler vendt i en panering af æg og mel for derefter at blive sendt ned i frituregryden. De skulle angiveligt smage lidt hen af varme boller med smør.

Smag dem på Wisconsin State Fair fra 4.-14. august.

Dybstegte Kool-Aid kugler
Kool-Aid er for uindviede et amerikansk frugtdrik-pulver sødt som bare f..... Her bliver det blandet sammen med mel og vand og sænket ned i kogende olie.

De kan fås på San Diego County Fair hele 4. juli.

LÆS OGSÅ: Adam Price: Flymad kan være som affaldsprodukter fra papirindustrien

Dybstegt øl
Nu begynder det at ligne noget. Små pastakvadrater fyldt med Guinness som en slags ravioli. Faktisk er der næsten ingen grænser for, hvad man kan fritere. Og på Texas State Fair, der løber fra 30. september til 23. oktober, kan du også få dybstegt kage, dybstegt latte, dybstegte ferskener og dybstegt Coca Cola.

Dybstegt småkagedej
Her er vi ovre i den knap så nytænkende afdeling. For minder det ikke en anelse om klejner? Men hvis du ikke har tålmodighed til at vente på, at småkagerne bager færdig i ovnen, så kan du jo bare tage til North Carolina State Fair i perioden 13. til 23. Her kan du foruden den friterede småkagedej også smage græskartærte direkte fra frituren.

LÆS OGSÅ: Her kan du spise rå hest

Dybstegte morgenmadsslikkepinde
Hvilke andre steder end i USA finder man på at sætte friterede frikadeller overhældt med ahornsirup eller jalapeño-chilier dyppet i chokolade på en pind og kalde dem for breakfast sticks? Og hvor ellers finder man på at fornærme den italienske kogekunst ved at purere oksekød og nudler og lægge det ind i en hvidløgspanering, før det hele får en tur ned i det boblende fedthav?

Minnesota State Fair løber fra 25. august til 5. september.

0 kommentarer
Vis kommentarer